Zcela nečekaný úspěch našich nejmenších v beeballu

2. turnaj školní beeballové ligy

Sobota, 14.12. 2019, Bílovice nad Svitavou

Před měsícem jsem navštívil hodinu tělesné výchovy 3. třídy a ukázal dětem hru beeball. Vybraní zájemci se se mnou další 2 vyučovací hodiny připravovali na svůj první turnaj. Ten se konal v tělocvičně ZŠ Bílovice nad Svitavou. Na turnaj jsme jeli naprosto bez očekávání většího úspěchu.

Ukázalo se však, že máme tak talentované děti, že předčily i týmy za které hráli žáci, kteří se beeballu, potažmo softballu věnují závodně!

V prvním zápase nastupujeme proti ZŠ Svážná Brno. Proti jednomu z favoritů. Od začátku se nám daří. Držíme se soupeřem krok. V dohrávce zápasu musíme 5 bodů abychom zápas otočili a vyhráli. Dáme jich nakonec 6 a vítězíme 18:16.

V dalším zápase s domácími Bílovicemi jsme od začátku lepší. Podaří se nám i několik homerunů a jasně vítězíme 19:11. V systému dvou skupin po třech týmech to znamená, že budeme hrát finále! Děti ani přítomní rodiče nemohou uvěřit, že budou na bedně.

Ve finále se utkáváme se ZŠ EP Brno a od začátku jdeme do vedení. To neustále navyšujeme a konečným výsledkem je skóre 16:9.

Celý turnaj se šesti týmy tak vyhráváme a slavíme zcela nečekaní triumf. Je vidět obrovský potenciál a doufám, že někteří z hrdinů a hrdinek z týmu vítězů budou příští rok budou navštěvovat náš softballový kroužek.

Dream team: Jeremiáš K., David U., Tomáš U., Viky M., Anetka N., Natka R., Tadeáš M., Nikolas L.

Výsledky na turnaji

Pořadí

Fotogalerie

Tomáš Mottl