Žákyně zahájily softballovou sezonu

Letos se v rámci SK Sever Brno účastníme všech softballových kategorií. V rámci soutěže dívek (Moravské ligy) se v Ostravě představily Ema Vozdecká, Daniela Shymon a Soňa Přibylová. Jelikož máme dívek málo, tým doplnili mladší coachballisté. Ze Šitbořic jmenovitě Dan Mottl, Sam Němeček a Šimon Daniel.

V sobotu 23. února vyrazil tým žákyň, doplněný o coachballisty na sever do Slezska. V nafukovací hale ve Vřesině u Ostravy se konal první letošní turnaj Moravské ligy žákyň. Úvodního turnaje se zúčastnily čtyři týmy. V klubu jsme se dlouho rozmýšleli, zda vůbec kategorii žákyň do soutěží postavit. V letošním roce došlo k výrazné věkové obměně a žákyň máme letos málo. Naštěstí můžeme holky doplnit kluky. A bylo by škoda, aby holky nehrály.

     Úvodní duel odehrály žákyně proti Cats Brno. Po vyrovnané první směně byl stav 1 : 1. Ve druhé směně se nám dařilo na pálce o něco více a skóre bylo 4 : 2. Ovšem v druhé polovině zápasu soupeřky otočily skóre na svoji stranu - 4 : 5. V poslední směně jsme ale zabrali na pálce a v dohrávce udrželi vítězný stav 7 : 5. Premiéru na nadhozu měla Daniela a na catcherovi Soňa.
     Do druhého utkání jsme nastoupili proti Olympii Blansko. Na začátku zápasu jsme ještě se soupeřkami drželi krok a průběžný výsledek byl celkem dobrý - 4 : 6 pro Blansko. Ale v dalších směnách nás blanenská nadhazovačka držela na uzdě a nám se nedařilo dosáhnout domácí mety. Naopak soupeřky přidávaly jeden bod za druhým a vyhrály 4 : 14. Premiéru na nadhozu měla Ema.
     Závěrečný zápas jsme sehráli proti domácím Arrows Ostrava. Bohužel se nám nedařilo na pálce. Nebyli jsme schopni dostat míč do hry. Někdy jsme měli až zbytečně velký respekt před soupeřovou nadhazovačkou. A to se taky ukázalo na konečném výsledku 0 : 11. Z prvního turnaje si tak odvážíme 3. místo.
     Úvodní turnaj nám ukázal na čem musíme zapracovat, kde máme slabiny, ale i v čem jsme silní. Třeba naše lavička žila asi nejvíce. Věřím, že s každým odehraným zápasem bude smíšený tým žákyň lepší a lepší.

Převzato z: https://www.sk-sever-brno.org/view.php?cisloclanku=2019022401, autor Michal Doležel

Výsledky na turnaji

Fotogalerie