Žákyně 1. stupně jsou nejlepší v kraji ve florbale!!!

Mládežnický florbal

Žákyně 1. stupně, 13.12.2012, Brno

Krajská eliminace

Neuvěřitelný týden pro šitbořickou školu!

Zatímco včera postoupily starší žákyně (8. + 9. třída) do krajského kola turnaje Orion florbal cup, dnes jejich mladší kamarádky z 1. stupně (3. – 5. třída) dokázaly dokonce vyhrát kolo krajské v turnaji Mládežnický florbal!!!

Ve skupině jsme nejprve přehráli tým Vlčata (ZŠ Břežany) 5:3, i když jsme už vedli 4:0. Holky si nakonec hráčky, které s nimi nakonec hrály i finále pohlídaly.

Ve druhém zápase jsme už pohodlněji porazili tým ZŠ Otevřená Žebětín II 4:1 a porazili jsme tedy nejlepší tým z Brna!

V posledním zápase skupiny asi s nejslabším týmem nazvaným Lady Stars (ZŠ Neslovice) jsme zvítězili jasně 5:0. Co zápas, to víc než 4 góly!

V semifinále turnaje ve kterém se vlastně utkala nejlepší družstva z celého Jihomoravského kraje jsme se potkali s tradičním rivalem ve všech kategoriích ZŠ Těšany. Konečně se hrál líbivý florbal, kde zvítězil sportovní um nad urputnou bitvou. Nakonec jsme celkem jasně vyhráli 4:1 a postoupili do finále!!!

V něm jsme se utkali, jak jsem již zmiňoval výše, opět s týmem Vlčata (okres Znojmo). Zápas to byl infarktový. Ač jsme hráli krásný florbal a tlačili, soupeř měl štěstí a brzy po zajímavých střelách vedl 2:0, poté dokonce i 3:1. Přesto naše holky nesložily zbraně a vybojovaly vyrovnání!!! Neskutečných 10 sekund před koncem po krásné akci na jeden dotek dala naše děvčata rozhodující gól a radost nebrala konce. Zvítězili jsme 4:3. Takový nervák jsem snad s žádným týmem nikdy nezažil. Vítězství je o to cennější!

 

Takže opět po roce – jsme nejlepší v kraji ve florbale, i když v jiné kategorii. A opět s dívkami! A co víc, postupujeme do tzv. TOP 8 – 8 nejlepších týmů z celé Moravy se zde utká o jediné místo – o postup do finále Mládežnického florbalu, což je jediná oficiální celorepubliková florbalová soutěž pro žáky a žákyně 1. stupně. Konečně!

Děkuji všem za nádherný, i když infarktový sportovní zážitek. Hlavně trenérovi Jarku Hálovi za jeho nepolevující zapálení do florbalu. Bez něj by předchozí úspěchy nebyly možné. Když jsme se ráno na konečné šaliny č. 9 s holkami ubírali k místní sportovní hale, ani ve snu by nás nenapadlo, že můžeme odjíždět jako vítězové!

Vítězný tým: Katka Vokálová, Liduška Halasová, Lenička Holacká, Jituška Kurdiovská, Evička Hofferíková a Zdenička Přibylová.

Výsledky

Fotogalerie

Tomáš Mottl