Zájezd na MS v ledním hokeji

Zájezd na MS v ledním hokeji

 

Díky tipu paní Vedrové se podařilo splnit sen mnoha sportovně založených dětí naší školy - získat vstupenky na mistrovství světa v ledním hokeji v Praze, navíc zdarma. V pondělí 11.května v odpoledních hodinách vyrazil plně obsazený autobus žáky 4.-9.ročníku a několika absolventy směr O2Arena v Praze na zápas Švédsko - Francie.

Děti připravily transparenty reprezentující ZŠ Šitbořice, vybavily se vlajkou zapůjčenou od místních fandů hokeje, rozdělily se na fanoušky Švédů a Francouzů a pomalovaly si obličeje jejich národními barvami.

Někteří fandili oběma celkům - ne snad z vypočítavosti nebo z nerozhodnosti, ale prostě proto, aby ocenili skvělé sportovní výkony na obou stranách ledové plochy. Ohromila nás atmosféra sportovní haly a příjemně překvapila perfektně zvládnutá organizace cca 12.700 fanoušků špičkového hokeje.

Velcí i malí byli nadšeni z maskotů MS 2015 - Boba a Bobka. Naše hlasivky a způsob fandění přilákaly švédské fandy do nám vytyčeného sektoru

a zažili jsme tak společně krásné emotivní okamžiky. Všichni jsme se shodli, že šlo o nezapomenutelné chvíle a těšíme se, až opět vyrazíme za dalšími zážitky, ať sportovními či kulturními, protože v partě příjemných lidí se radost násobí.

Marie Jelínková