Žáci ZŠ Šitbořice po roce opět na MČR v softballu!

V loňské sezoně dosáhli žáci naší školy největšího úspěchu v softballu, když se v rámci týmu SK Sever Brno stali mistry ČR v lize žáků (kategorie do 13 let).

V sezoně 2022 hrají v tzv. Superlize kadetů (13 - 16 let), což je nejvyšší soutěž v ČR v této věkové kategorii. V dlouhodobé části byli třetí ve své divizi. Postup si museli zajistit nadstavbovým turnajem, který se konal 3. - 4. 9. na domácím hřišti SK Sever Brno. Zde vyhráli všechny své zápasy a postoupili tak na finálový turnaj, který se koná na konci září a začátkem října v Praze.

Pozoruhodné je na tomto počinu zejména to, že velká většina hráčů teprve v této sezoně přestoupila do této věkově vyšší kategorie, takže zde hrají 13-14 letí proti týmům kde mají i 16 leté kluky. A i přesto se jim podařilo do finále postoupit. Už to je významný úspěch.

Z žáků ZŠ Šitbořice se v průběhu sezony objevili v dresu Severu tito kluci: Sam Němeček, Dan Mottl, Ondra Pažický, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel, Jáchym Franěk, Tobiáš Konečný a Filip Konečný.

Foto: Nadstavbový turnaj, Brno, 3. - 4. 9. 2022. Prostřední řada zleva: Dan Mottl, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel. Vpravo Sam Němeček