Žáci ZŠ Šitbořice mistři ČR v kolové!

Šitbořičtí žáci kolové poprvé v historii oddílu obhájili titul Mistr ČR!

V sobotu 13.září 2014 se v Přerově konal finálový turnaj o Mistra ČR v kolové žáků Do finálového turnaje se kvalifikovalo 8 nejlepších družstev z ČR. Šitbořický oddíl reprezentovala dvojice Martin Drabálek - Štěpán Urbánek – obhájce mistrovského titulu z roku 2013.

Šitbořičtí hráči po dvou úvodních zápasech na rozehřátí s Plzní a Prahou, které jednoznačně vyhráli, narazili na největšího soupeře – Zlín 1. První poločas byl skvělý. Po výtečné kombinační hře Martina a Štěpána, kdy jasně přehráli zlínskou dvojici, vedli po poločase 3:0 a zlínští se loučili se snem o zisku mistrovského titulu. Na začátku druhého poločasu převaha šitbořických hráčů přetrvávala. Martin skvěle chytal, a když dal Štěpán skoro z půlky „housle“ zlínskému brankáři, zdálo být se rozhodnuto…. Šitbořická dvojice opojena jasným vedením ztratila koncentraci a zlínští minutu před koncem snížili na rozdíl jediné branky. Zápas však obhájce titulu dovedl pozornou hrou k vítězství v poměru 4:3.

Nyní již dle papírových předpokladů stačilo porazit družstvo ze Svitávky. Poločas byl opět skvělý – 2:0. Po poločase obhájci titulu začali v přemíře snahy kupit chyby a záhy bylo srovnáno… Bylo velkým štěstím, že čas vyměřený pro zápas skončil a zápas skončil milosrdnou remízou pro obhájce titulu.

Šitbořičtí hráči své zbylé zápasy v turnaji jednoznačně vyhráli. Čekalo se jen, jak dopadne zápas Zlín 1 – Svitávka. K překvapení však nedošlo a Zlín 1 jednoznačně zvítězil 7:0.

Šitbořická výprava začala slavit, neboť dvojici Martin Drabálek – Štěpán Urbánek se podařilo poprvé v historii klubu obhájit zisk mistrovského titulu. Kvalitu šitbořických a zlínských hráčů dokazuje fakt, že v příští sezoně budou pravděpodobně obě družstva soupeřit o mistrovský titul v kategorii junior.

Pro všechny zúčastněné bylo velkou ctí, že jim ceny předával 20 – ti násobný mistr světa a šéf sálové cyklistiky ČSC- pan Jindřich Pospíšil.

Za úspěchem dvojice je nutné vidět především snahu hráčů chtít být nejlepší a kvalitní tréninkové metody s muži pod vedením jejich trenéra Roberta Zvolánka ml.

O kvalitě hráčů v oddílu kolové v Šitbořicích svědčí, že 27.9.2014 bude reprezentovat ČR dvojice Marek Topolář a Miroslav Starý na mistrovství Evropy v německém Raichenbachu v kategorii do 23 let.

Výsledková tabulka MČR 2014:

1. Sokol Šitbořice 19 bodů

2. Sokol Zlín 1 18 bodů

3. SC Svitávka 16 bodů

4. Pankrác Praha 8 bodů

5. Sokol Zlín 2 7 bodů

6. Spartak Přerov 6 bodů

7. Start Plzeň 5 bodů

8. Spartak Chrastava 1 bod

 

Robert Zvolánek