Žáci ZŠ Šitbořice členy bronzového coachballového týmu!

1. turnaj coachballové ligy - divize východ

sobota, 21.4. 2018, Kostelec nad Orlicí

Jak jsem již dříve avizoval, ať už na našich webových stránkách nebo ve Štengaráčku, letos se žáci naší školy účastní rekordního počtu soutěží za softballový oddíl SK Sever Brno. Jednou takovou novou soutěží je celostátní liga v coachballu (divize východ). 8 našich žáků se v sobotu účastnilo 1. turnaje až v Kostelci nad Orlicí. A vedlo se jim skvěle!

Míša Nečasová, Daniela Shymon, Soňa Přibylová, Dan Mottl, Sam Němeček, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel a Jáchym Franěk si coachball poprvé vyzkoušeli vlastně teprve ve středu v naší školní lize. Jinak hrají samozřejmě ještě za jiné kategorie. Coachball je forma softballu kdy svým vlastním hráčům nadhazuje míček sám trenér. Hráči se tak naučí plynuje přejít z pálení ze stativu (z mladších kategorií) na klasický nadhoz.

V prvním zápase narážíme na silné Pasos Pardubice (pozdějšího vítěze celého turnaje). Utkání je velice vyrovnané, ale soupeř o něco lépe pálí. Nakonec prohráváme 6:9. V dalším utkání tedy chceme porazit domácí Klackaře Kostelce nad Orlicí. A to se daří zcela dominantním způsobem kdy je deklasujeme po ohromném výkonu 15:1. Díky výbornému skóre postupujeme z 1. místa ve skupině. Klackaři se poté v soutěži stávají znovu naším soupeřem když v zápase o semifinále poráží jednoznačně Snails Kunovice. A je tu naše semifinále! Zápas je úplně opačný než přechozí. Zcela nám odešla pálka. zápas je to hodně obraný. Nakonec Kostelci podléháme 2:6 a čeká nás zápas o bronz.

V něm měříme síly s tradičním rivalem Locos Břeclav. Od počátku hrajeme opět svoji hru - kvalitní obranu a silnou pálku a soupeři nedáme šanci. Výsledek 10:3 v náš prospěch hovoří jasně. Hned na prvním turnaji získáváme s SK Sever Brno bronz!

Výsledky na turnaji

Pořadí soutěže po 1. turnaji

Fotogalerie

Tomáš Mottl