Žáci ZŠ po roce opět úspěšní na přespolním běhu v Břeclavi!

Přespolní běh – okresní kolo

Břeclav, 5.10.2011

 

Stejně jako v loňském školním roce jsme se i letos a to celkem podruhé zúčastnili okresního kola v přespolním běhu a opět jsme nebyli do počtu. Ba naopak!

Závodníci:

8. + 9. třída – Hana Košvicová, Marie Halasová, Anežka Kaňová, Pavlína Steinbocková, David Bureš, Jakub Klein.

6. + 7. třída – Pavel Halas.

Nejdříve svou asi 1,5 km dlouhou trať vedenou lesními cestami absolvovaly mladší dívky ze 6. a 7. tříd. V této kategorii jsme žádnou zástupkyni neměli. Nebylo to z důvodu, že bychom nemohli nabídnout nějaký ten talent, ale z důvodů dopravních. V kategorii mladších hochů se na startu představil Pavel Halas a v konkurenci 55 závodníků obsadil skvělé 11. místo!

Nejvíce nás tradičně zajímala kategorie starších žákyň, kde nás reprezentovaly výše uvedené závodnice. V konkurenci asi 50 závodnic se na 2. místě umístila Anežka Kaňová a hned za ní doběhla Hana Košvicová, tedy děvčata jež brala minulý rok shodně 2. místa (Anežka v kategorii mladších dívek a Hanka ve starších). Tentokráte se utkaly ve stejné kategorii. Na skvělém 7. místě doběhla Pavlína Steinbocková. Výsledky 4 nejlepších závodnic se zároveň započítávaly do celkového pořadí škol a nebýt smůly neskončili bychom na skvělém 2. místě mezi asi 8 školami z okresu, ale ještě na skvělejším místě prvním!

V nejnabitější konkurenci starších žáků se na dvojnásobné trati naši závodníci neztratili a mezi asi 60 účastníky doběhl David Bureš 15. a Jakub Klein 18.!

Jelikož jde na těchto závodech hlavně o umístění týmů, které musí mít minimálně 4 členy v každé kategorii, předběžně jsme se domluvili s Nikolčicemi, že si příští rok objednáme autobus a absolvujeme závody v kompletních týmech. Mimochodem i Nikolčice dokázaly, že i menší školy mohou dosáhnout velkých úspěchů!

Všem zúčastněným závodníkům patří obrovský dík za reprezentaci školy!

Dámy, poklona! A pánové, byli jste moc dobří!

 

Fotogalerie

Tomáš Mottl