Žáci šitbořického softballového kroužku úspěšní v ligových soutěžích!

V rozporuplné softballové sezoně 2020 odehráli žáci našeho softballového kroužku hrající také za SK Sever Brno porci zápasů v srpnu a v září. Proto se trénovalo i o letních prázdninách! Většina soutěží vyvrcholí do 3 týdnů.

V kategorii coachball (do 11 let) úspěšně reprezentují naši školu i obec Dan Mottl a Vojta Nečas, kteří v rámci coachballové ligy divize Morava slaví postup na MČR. To se bude konat 2. - 4. 9. 2020 v Kostelci nad Orlicí. Tuto účast si zasloužili díky výborným výkonům na 4 turnajích, kde jsme slavili 2x 2. místo, 1x 3. místo a 1x 4. místo. Oba hráči patří k pilířům jinak brněnské sestavy SK Sever Brno.

V kategorii žáci (do 13 let) reprezentuje dva týmy Brna - SK Sever Brno White a Blue dokonce 7 žáků našeho kroužku - naší školy. Dominik Bajcsi a Sam Němeček si zahrají o titul MČR s týmem Blue na domácím hřišti v Brně 10. a 11. 10. 2020. Ani tým White složený z nováčků Venda Boian, Tobiáš Konečný, Ondra Pažický a ze zkušenějších hráčů Šimona Daniela a Dana Mottla si také v soutěži nevedl špatně. Tady bylo cílem zejména nabírání zkušeností do příští sezony. Máme totiž v soutěži rozhodně nejmladší tým ze všech! Potěšující také je, že celkem 5 hráčů naší školy - našeho kroužku hraje na nejdůležiteším postu v týmu - jsou to nadhazovači. Tito trénují v rámci tréninků ještě mnohem víc než ostatní.

Ze starších žáků již bohužel nikdo za SK Sever Brno nenastupuje. U těchto starších kategorií zřejmě negativně zasáhla "covid" lenost která je postihla při půlročním nicnedělání doma u mobilů. Takže někteří skončili ještě dříve než začali pořádně hrát a celý rok (od září do března) tedy trénovali zbytečně.

Školní kroužek běží 3x týdně. Mám velkou radost z mnoha nových dětí v rámci 4. a 5. třídy, kteří se zdají být velmi šikovní a doufám, že časem i někdo další z nich začne hrát i závodně. Školní soutěže se budou konat podle toho jaká další opatření na nás čekají v nejbližších měsících. A i kdyby se žádná soutěž nekonala tak je velmi potěšující, že si každý týden přes 30 dětí v kroužku chce pořádně zasportovat!

Tomáš Mottl