Žáci opět výborní na softballové extralize!

Uplynulý softballový víkend bojovali šitbořičtí žáci různých věkových kategorií opět na třech frontách v rámci SK Sever Brno.

Nejvíce se dařilo žákům, kteří v sestavě se Samem Němečkem a Lukášem Lejskou vyhráli na extralize žáků divizi Morava v Kunovicích 3 zápasy a 2 prohráli a skončili třetí na 1. turnaji této soutěže. V zápase o třetí místo porazili rivala Locos Břeclav v poměru 4:2. Potěšující pro mne jako pro trenéra bylo, že naši žáci byli tahouny SK Sever.

Výsledky na turnaji

V kategorii žákyně se na domácím turnaji extraligy žákyň v Brně představila hned šestice našich žáků. Z holek to byli Daniela Shymon, Ema Vozdecká a Soňa Přibylová a z kluků Dan Mottl, Dominik Bajcsi a Šimon Daniel. Zejména dvě nadhazovačky Ema a Daniela byly tahounkami celého týmu. Tomu se nedařilo jako žákům, ale přesto zenechal pěkný dojem z celkové předvedené hry. Nutno poznamenat, že podmínky byly velmi kruté, počasí vůbec nepřálo.

Výsledky na turnaji

Nejdál jsme zajížděli s juniory a to do Prahy na 2. ligu juniorů na hřiště Tempa. Zde se představili hned čtyři žáci naší školy (Michal Hájek, Tom Matýšek, Vojta Zouhar, Vítek Urbánek) a také tři již středoškoláci z naší obce (Filip Hanák, Adam Drabálek a Dan Holub). Kluci bojovali nejen s počasím (zimní bundy byly nutností), ale také s mnohem věkově staršími týmy. Zde je tato kategorie až do 20 let. My měli v týmu i čtrnáctileté kluky. Přesto se nám ve dvou ze čtyř zápasů dařilo držet krok. Tým Kotlářka Praha jsme jednou porazili a podruhé jsme přišli o výhru až v závěru kdy se nám zranil nadhazovač. Klukům však nemůžu nic vytknout. Nechali na hřišti vše. Absolvovali za víkend 4 zápasy a každý z nich trval nejméně 90 minut!

Výsledky na turnaji

Příští víkend jsou v akci juniorky na turnaji v Praze také s přispěním Michaely Lengálové! Také teeballisty čeká soutěž - již 4. turnaj v moravské lize.

T.M.