Žáci naší školy vítězi Ligy žáků v softballu!

Fantastický úspěch žáků naší školy v softballu

 

Po dlouhých letech tvrdé práce na trénincích se sen stal skutečností. Žáci, které jsem na naší škole trénoval dlouhá léta, se stali vítězi Ligy žáků v softballu v rámci týmu SK Sever Brno. Jedná se zároveň o největší dosavadní úspěch celého klubu napříč všemi kategoriemi!

 

Někteří s tímto sportem začínali ve druhé třídě, jiní o něco později. Teď v sedmé, respektive osmé třídě vystoupali na vrchol.

 

Ti „služebně“ nejstarší jsou součástí softbalového klubu SK Sever Brno již pátým rokem. Začínali s teeballem, kdy ještě míče pálili ze stativu. Potom přešli do kategorie coachball, kde jim stejné míče nadhazoval jejich vlastní trenér. Potom přešli do žáků (do 13 let). Tady už se museli popasovat s větším míčem a hlavně s nadhozem soupeřů. Někteří se sami rozhodli naučit se nadhazovat. A to je velmi těžká disciplína! Pět žáků z naší školy v týmu SK Sever Brno nadhazují. A nadhazovač je v softballu hráč č.1. Tito borci mají o jeden až dva tréninky týdně více než ostatní. Pro představu – týdně stráví na tréninku asi 4,5 hodiny. Jejich píle se však vyplatila!

 

V týmu SK Sever Brno prošli nakonec celou sezonou s 22 výhrami a bez jediné porážky. Na finálovém turnaji, kam se probojovali přes základní a nadstavbovou část Ligy žáků, se celé tři dny v řadě rvali jako lvi o vytouženou medaili.

 

Po mnoha vítězných utkáních v této sezoně byli ve finále favority. V domácím prostředí však není nikdy jednoduché vybojovat ten nejcennější titul. Padne na vás nervozita a všichni od vás očekávají medaili.

 

Na domácí, brněnské, půdě postupně porazili tyto týmy: Snails Kunovice (13:2), Falcons Hradec Králové (8:0), Hroši Havlíčkův Brod (14:0), Spectrum Praha (10:3), Radotínský sportovní klub (13:0). A jakoby toho nebylo málo, po pěti výhrách ještě museli zabojovat ve finále opět s Hradcem Králové, který byl po základní části druhý.

 

V boji o titul nedali Hradci absolutně žádnou šanci a po skvělém výkonu a přesvědčivém vítězství 10:0 urvali svoji dosud nejcennější výhru a vytouženou zlatou medaili!

 

Pro šitbořické kluky kteří trénují celé roky bez vlastního softbalového zázemí – tedy bez antukového softbalového hřiště a bez pořádné tělocvičny – je výsledek snad ještě o malinko cennější než pro kluky z Brna.

 

Mistři Ligy žáků v softballu ze Šitbořic jsou: Ondra Pažický, Sam Němeček, Dan Mottl, Tobiáš a Filip Koneční, Šimon Daniel a Dominik Bajcsi.

 

Jsem nesmírně hrdý na celý náš tým SK Sever Brno jehož jsou výše zmínění kluci důležitou součástí. Titul si jasně zasloužili, nebyla to žádná náhoda, ale dominance. Ze Severu Brno už máme hráče i v reprezentaci ČR a takovou šanci mají i naši kluci ze Šitbořic – žáci naší školy. Když na sobě budou dál makat jako doposud, nic není nemožné.

 

Smekám před vámi klobouk pánové! Jsem na vás nesmírně hrdý a děkuji vám za skvělé softbalové zážitky! Skvěle reprezentujete celé Šitbořice i naši školu.

 

Sportu zdar a softballu zvlášť!

 

 

Výsledky na turnaji

 

Tomáš Mottl