Žáci 1. stupně třetí v okrese ve florbalu!

Mládežnický florbal – hoši – 1. stupeň

Mikulov, pondělí 19.11. 2012

Tak konečně vznikla florbalová soutěž ZŠ také pro naše nejmladší žáky z 1. stupně! Okresní kolo se konalo dnes v Mikulově ve sportovní hale.

Zápasy se hrály v rychlém sledu, vždy dva naráz na dvou hřištích 10 x 20 m. Hrací čas 2 x 7 minut, takřka bez přestávky. Byly dvě skupiny po 5 týmech. V každé skupině byl jeden tým mimo soutěž. V naší skupině to byly naše dívky, které jsme vzali na turnaj, aby se rozehrály, protože je čeká 13.12. krajské kolo stejné soutěže.

Naše dívky proti mužské síle sice všechny zápasy prohrály, ale předváděly pěkný florbal plný kombinačních myšlenek. Na rozdíl od kluků, kteří hráli spíše silově.

Naši kluci v prvním zápasy prohráli s pozdějším vítězem a postupujícím do krajského kola Břeclav Slovácká 1:5. Soupeř byl lepší, naši málo sehraní.

Ve druhém zápase jsme se předvedli v daleko lepším světle a porazili jsme Městys team, což bylo družstvo z Moravské Nové Vsi. Tento tým jsme rozdrtili 7:1.

V posledním zápase skupiny jsme nestačili na tým Valtická Mikulov. I když jsme vedli, nakonec jsme prohráli 1:3 a museli jsme čekat, jak dopadne poslední zápas skupiny mezi Břeclaví a Mikulovem. Tam nakonec jasně vyhrála Břeclav a to znamenalo, že tři týmy ve skupině měly shodný počet bodů. Jelikož jsme mezi nimi měli nejlepší skóre, postoupili jsme do semifinále!

Zápas plný šancí (semifináleBřeclav Kupkova) jsme dost nešťastně prohráli 2:6. Výsledek je dost krutý, protože šancí bylo dostatek na obou stranách. Břeclav však potrestala spoustu našich chyb v obraně.

V zápase o třetí místo jsme ale zahráli náš dnešní nejlepší florbal a nedali jsme škole Mikulov Hraničářů šanci. Přehráli jsme je zcela jasně 6:1 a obsadili třetí místo za dvěma velkými břeclavskými školami, což je jistě skvělý výsledek a naděje do budoucna. Uvidíme, co předvedou dívky zhruba za měsíc v kole krajském. Dnes povětšinou s kluky držely krok.

Tým hochů: David Nevídal, Jan Kurdiovský, Vojtěch Daniel, Jan Valíček, Dominik Hejkerlík, Vojtěch Zouhar.

Tým dívek: Kateřina Vokálová, Ludmila Halasová, Jitka Kurdiovská, Zdeňka Přibylová, Eva Hofferíková.

Děkuji všem za vydařený florbalový den a za jejich výbornou reprezentaci školy a obce!

Výsledky a statistiky

Fotogalerie

Tomáš Mottl