Vynikající výsledky našich žáků v atletice

Vynikající výsledky našich žáků v atletice

Hustopeče, 18. 5. 2023

Dnes jsme se s vybranými deseti žáky z druhého stupně naší školy vydali na atletické závody do Hustopečí.

běhu na 60 m se z hochů nejvíce dařilo Jeremiáši Konečnému, který se z rozběhů dostal až do finále. Zde zabodoval nádherným druhým místem. Ostatní kluci měli trochu smůlu, ale rozhodně nezklamali.

V kategorii žákyň zazářila Adéla Cagášková, která taktéž dosáhla na druhé místo! Laura Lengálová obsadila moc pěkné 5. místo. Také Klára Chovancová bojovala v běhu na 60 m.

Další běžecká disciplína ve které jsme měli svá želízka v ohni byl běh na 800 m. V kategorii mladších žáků se na pěkném 4. místě umístil Hynek Halas. V kategorii žáků všem vypálil rybník Jáchym Franěk, když suverénně vyhrál! Porazil 15 svých soupeřů a měl nakonec lepší výsledný čas než nejlepší dorostenci, tedy starší chlapci.

Pověstnou třešničkou na dortu v běžeckých disciplínách byla smíšená štafeta. Náš tým ve složení Laura Lengálová, Adéla Cagášková, Dominik Bajcsi a Stanislav Beneš nastupoval do finále s pokorou a s nevelkými ambicemi. Podařila se jim však nevídaná věc. Mezi šesti štafetami zvítězili a odvezli si do Šitbořic pohár pro vítěze!

hodu kriketovým míčkem se Jeremiáš Konečný umístil na 10. místě. Zajímavá byla z našeho pohledu disciplína vrh 3 kg koulí. Soutěže se zúčastnila pouze jedna naše žákyně a hned získala medaili. Adéla Cagášková brala již třetí umístění na stupních vítězů (po běhu na 60 m a štafetě), když byla třetí!

Poslední disciplínou s naší účastí byl skok daleký. Zde jsme měli více zástupců. Standa Beneš byl pátý ve svém osobním rekordu. Souley Vágner byl hned za ním. Vítek Lengál dosáhl na 10. a Dominik Bajcsi na 12. místo. Laura Lengálová byla v kategorii žákyň na krásném 7. místě.

Jde o neuvěřitelný úspěch našich žáků, když uvážíme, že se těchto závodů účastnilo 11 škol!

Všem zúčastněným žákům a žákyním děkuji za vynikající reprezentaci naší školy i obce.

Fotogalerie

Tomáš Mottl