Výlet 9. třídy

Výlet 9. třídy

V předposledním květnovém týdnu vyrazila devátá třída v doprovodu paní učitelky Pažické a Staňkové na třídenní výlet. Jeli jsme do Sidonie, která se nachází v Bílých Karpatech na hranici se Slovenskem. Cesta byla dlouhá a zdála se nekonečná, ale s velkými svačinami z domu jsme ji přežili. Po příjezdu jsme se ubytovali na chatkách a vrhli se na hraní nejrůznějších her. Deváťáci jsou velmi hraví a jsou pro každou špatnost, takže jsme jich už první den vystřídali opravdu mnoho: Mrkaná, Cukr, káva, limonáda, Hutututu, Ringo nebo Mafiáni. Po večeři jsme díky našim šikovným klukům, kteří nachystali dřevo, udělali táborák. U táboráku jsme zpívali a hráli další hry. Až se setmělo, nachystala paní učitelka hru se svíčkami, která se jmenuje Sfoukávaná. Cílem bylo ve vymezeném prostoru sfouknout svíčku všem ostatním a svou si uchránit. Tato hra měla velký úspěch.

Druhý den jsme hned po snídani vyrazili na výlet. Po menší procházce se nám podařilo nakoupit špekáčky a polévky a mohli jsme vyrazit na chatu Lípa. Chata se nachází na vrcholku kopce, takže jsme k ní museli překonat převýšení více než 300 m. Odměnou nám byl kluky rozdělaný oheň, na kterém jsme si opekli špekáčky a uvařili polévku. Takto posilněni jsme vyrazili zpátky do tábora. Během celého výletu probíhala hra na Klíšťata – mezi námi kolovaly dva kolíčky – ten kdo je donesl do tábora, měl za úkol obsloužit ostatní u večeře. Tuto hru „vyhráli“ Janík s Danem. Návrat do tábora jsme stihli tak akorát, než začalo pršet. Naštěstí to byla jen malá přeháňka. Po jejím odeznění jsme hráli hru Dekomlat, při které soutěží dva soupeři se zavázanýma očima a snaží se ručníkem třikrát bouchnout soupeře. Po večeři jsme ještě stihli zahrát dvě hry na „šachovnici“ – Výměna pozic a Živá dáma. Podle mě však největší úspěch měla závěrečná hra, kterou byla Schovka. Rozdělili jsme děti do dvou družstev a ty se navzájem hledaly. Jelikož se postupně stmívalo, hledání bylo stále náročnější. Končili jsme až za úplné tmy a i po velkém soupeření nastala remíza. V noci nás přepadla bouřka, ale myslím, že ta nám na pohodové atmosféře neubrala.

Třetí den jsme už jen uklidili chatky, zahráli Pavučinu a vyrazili na vlak domů. Cestou jsme udělali pár společných fotek a už se jen modlili, aby nám cesta domů rychle utekla. Někteří cestu prospali, ostatní se radovali z přibývajícího signálu na mobilních telefonech.

Myslím, že jsme si výlet moc užili a snad můžu říct i za ostatní, že si ho užili. Deváťáci, byli jste SUPER!

Lucie Staňková

Fotogalerie