Vítězství naší školy na atletické olympiádě 1. stupně!

 

Atletická olympiáda 1. stupně

Nikolčice, 17. 6. 2011, pátek

4. ročníku atletické olympiády pro žáky I. stupně se letos v Nikolčicích zúčastnilo 8 ZŠ: kromě domácí ZŠ Nikolčice to byly ZŠ Velké Němčice, Křepice, Boleradice, Brumovice, Telnice, Krumvíř a Šitbořice.

Minulý rok jsme jako vítězové 2. ročníku olympiádu pořádali a nakonec jsme byli třetí za ZŠ Nikolčice a Velké Němčice o jediný bodík za touto vítěznou dvojicí, která měla stejný počet bodů, tzn., že o vítězi rozhodl až vyšší počet prvních míst.

Na olympiádě se max. 8 vybraných žáků z každé školy utká v disciplínách: běh na 50 m, skok daleký z místa (1. – 3. třídy), skok daleký s rozběhem (4. – 5. třídy), hod kriketovým míčkem, běh na 300 m.

Nejlepších 8 závodníků po skončení každé disciplíny získá body (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1). Kategorie jsou mladší žáci a žákyně I (1. – 3. třídy) a mladší žáci a žákyně II (4. – 5. třídy).

Tyto body se žákům za všechny 4 disciplíny, které musí absolvovat, sčítají a nakonec rozhodují o jejich pořadí. Tyto body výsledně určí tři nejvšestrannější sportovce, kteří jsou potom odměněni. Zároveň se body závodníků počítají do celkového počtu bodů jednotlivých škol.

Celkové výsledky našich žáků si můžete prohlédnout v jednotlivých přehledných tabulkách v textové příloze. Je však potřeba některé výkony samostatně uveřejnit, protože jsou přinejmenším pozoruhodné!

Jakub Holacký v hodu kriketovým míčkem vyhrál hodem 46.50 m! Pavla Kleinová ve skoku do dálky skočila neuvěřitelných 391 cm čímž překonala svůj rekord školy a zároveň svůj osobní nejlepší výkon o 42 cm a v hodu kriketovým míčkem přehodila svůj rekord o více než 5 m! Jan Slivoň zlepšil svůj osobák ve skoku dalekém o 40 cm! Sabina Vaculínová byla ve 3 disciplínách druhá a jednu ovládla! Pavla Kleinová se ve všech disciplínách také umístila vždy na stupních vítězů (2 x 1., 1 x 2. a 1 x 3. místa)! I ostatní závodníci Jan Kurdiovský, Katka Vokálová, David Nevídal a Nikola Danielová zasluhují absolutorium!

Co je však nejkrásnější, po sečtení všech bodů všech našich závodníků, nás celkových 166 bodů katapultovalo na první místo mezi školami o 21 bodů před ZŠ Nikolčice! Je to rekordní počet bodů. Při našem prvním účinkování jsme měli kolem 140 bodů a minulý rok 133 bodů. Odvezli jsme si tedy krásný putovní pohár!

Všem závodníkům i organizátorům velký dík za krásné okamžiky. Příští ročník bychom měli pořádat my, ale domluvili jsme se, že by olympiáda měla proběhnout i v dalších obcích. Předběžně jsme se domluvili na předání se ZŠ a MŠ Brumovice, kteří byli letos 3.

Tomáš Mottl

Fotogalerie

Celkové výsledky