Vítězné 1. kolo Moravské teballové ligy 2018

Moravská teeballová liga

1. turnaj, Břeclav, neděle 21.1. 2018

První letošní softballovou soutěží, která odstartovala byla Moravskoslezská TeeBallová liga. Úvodní turnaj se uskutečnil v neděli 21. ledna 2018 v Charvatské Nové Vsi v Břeclavi. Vedle našeho celku se turnaje již tradičně zúčastnily týmy z Břeclavi, Blanska a Kunovic.

     Letošní rok došlo v našem teeballovém týmu k velké generační obměně. Z loňské sestavy zůstali pouze 4 hráči. Dalších 11 hráčů, kteří se prvního turnaje zúčastnili, hráli teeballovou soutěž vůbec poprvé. Jako trenéři bereme tento ročník na sehrání týmu a zkoušení různých kombinací. A počítali jsme, že na prvním turnaji se budeme držet spíše ve spodní části. A jak jsme se mýlili :-).
     První zápas jsme odehráli proti domácím Locos Břeclav. Domácí se do nás pustili hlava nehlava. Po celou dobu zápasu měli hráči z Břeclavi mírně navrch. Ovšem v poslední směně jsme zabojovali na pálce a otočili skóre ve svůj prospěch na konečných 9 : 7.


     Druhé utkání v základní části jsme sehráli ze Snails Kunovice. Zápasy se Šneky jsou vždy v přátelské atmosféře. A nejinak tomu bylo i tentokrát. Mladí Šneci s námi drželi do poloviny zápasu krok a trochu nás potrápili. Naštěstí jsme se ke konci zápasu probrali na pálce a vyhráli 15 : 7.


     Závěrečný duel v základní skupině jsme hráli proti Olympii Blansko. Tento soupeř nás vždy potrápil a za poslední dva roky se nám nad ním nepodařilo vyhrát. Olympia nás v tomto zápase převyšovala na pálce. A my jsme se, tak jako v předešlých zápasech, probrali v útoku až ke konci utkání. I přes homerun Dana Mottla, jsem ale již jen korigovali výsledek na

konečných 11 : 14. Skončili jsme druzí v základní části a čekalo nás finále opět s Blanskem.


     Před bojem o první místo proběhla důležitá instruktáž hráčů v šatně. :-) A pomohla. První naše pálkařka Veronika Beranová to poslala do okna a byl z toho již druhý homerun. A to nastartovalo naši pálku. V první a druhé směně jsme po každé doběhli 6x na domácí metu, tj. max. bodový zisk za směnu. Další homerun přidal Samuel Němeček. Ve třetí směně se nám nedařilo v obraně. Ale domluva trenérů pomohla a na konci zápasu jsme mohli slavit výhru 15 : 7 a celkové vítězství na prvním turnaji ligy.
     Všichni naši hráči nás příjemně překvapili. Za trenéry musím říci, že jsme celkové vítězství ani ve snu neočekávali. Stále je co zlepšovat, ale máme dobře našlápnuto.

     Výsledky 1. turnaje Moravskoslezské TeeBallové ligy
     Neděle 21.1.2018, Kpt. Nálepky 186/7, 690 06 Břeclav

     1. - 9:00 - Locos Břeclav : SK Sever Brno - 7 : 9
     2. - 9:40 - Snails Kunovice : Olympia Blansko - 10 : 15
     3. - 10:20 - Olympia Blansko : Locos Břeclav - 14 : 10
     4. - 11:00 - SK Sever Brno : Snails Kunovice - 15 : 7
     5. - 11:40 - Snails Kunovice : Locos Břeclav - 8 : 8
     6. - 12:20 - SK Sever Brno : Olympia Blansko - 11 : 14

     o 3. místo
     7. - 13:00 - Locos Břeclav (A3) : Snails Kunovice (A4) - 7 : 16

     o 1. místo
     8. - 13:40 - Olympia Blansko (A1) : SK Sever Brno (A2) - 7 : 15

     Konečné pořadí 1. turnaje:
     1. SK Sever Brno
     2. Olympia Blansko
     3. Snails Kunovice
     4. Locos Břeclav

Fotogalerie

Zúčastněné šitbořické straky: Daniel Mottl, Sam Němeček, Jáchym Franěk, Dominik Bajcsi a Šimon Daniel.

Článek Michal Doležel, korekce a doplnění Tomáš Mottl

zdroj: https://www.sk-sever-brno.org/view.php?cisloclanku=2018012101