Ve školském poháru České pojišťovny děvčata z 1. stupně druhá v kraji!

Školský pohár České pojišťovny 2013

Krajská eliminace, 21. 1. 2014, Pohořelice

 

Druhého ročníku velmi dobře organizovaného turnaje žáků ve florbalu pro 1. stupeň, který dlouho v kalendáři školních soutěží chyběl, jsme se zúčastnili dnes v Pohořelicích.

Ve skromném počtu 6 žákyň od druhé do páté třídy jsme se vydali na velmi vydatné krajské finále, kterého se zúčastnilo rekordních 12 týmů. Turnaj tak byl rozdělen na dvě skupiny po

6 týmech.

V naší skupině A jsme se postupně utkali se Znojmem, Šanovem, Syrovicemi, Jedovnicemi a Hroznovou Lhotou. Je zajímavé, že ani ve skupině B neúčinkoval ani jeden tým např. z Brna, Vyškova či Blanska. Menší obce opět vládly.

Ve všech zápasech jsme měli velkou převahu, předváděli jsme krásný kombinační florbal a také jsme zaslouženě vyhráli naši skupinu s plným počtem bodů a celkovým skóre 19:2.

 

Znojmo a Šanov jsme porazili 3:1, Hroznovou Lhotu 2:0, Jedovnice 6:0 a Syrovice 5:0!

V semifinále jsme si poradili s o něco silnějšími Tasovicemi v poměru 5:1.

 

Ve druhé skupině zcela jasně dominoval favorit z Těšan, tedy spoluhráčky našich děvčat z FbC Aligators. Těšany se také v poklidu dostaly do finále a čekalo nás tedy derby!

Systém turnaje je bohužel velmi neúprosný. Ze dvanácti účastníků postupuje do další fáze TOP 10 (10 nejlepších týmů celé Moravy), kam jsme se loni dostali, pouze jeden jediný! Systém je tedy ještě daleko tvrdší než v případě starších žákyň minulý týden. Takže i když vyhrajete zcela jasně 6 předcházejících zápasů, tak pouze finále je rozhodující.

Ve finále jsme si bohužel nepohlídali zcela jasně nejlepší hráčku Těšan na kterou se celý jejich tým spoléhal. Brzy jsme prohrávali 0:4, ale to zdaleka nebyl konec. Podařilo se nám snížit na 3:4. Poté soupeř opět odskočil na dvoubrankový rozdíl. Holky ale zabojovaly a snížily na 4:5. Víc jsme však již nestihli. Celkově jsme předvedli líbivější a kombinačnější florbal než Těšany, které hrály pouze na jednu dobrou hráčku, ale rozhodující je větší počet vstřelených branek a ten dal náš soupeř a postoupil do TOP 10.

 

I přesto jsme na naše žákyně byli velmi hrdi, protože předvedli fantastický florbal i nasazení na hranici možností. Je neuvěřitelné jak pohledný florbal dokážou předvádět žákyně takto nízkého věku. Zejména Jarku Hálovi patři velký dík za jeho oddanost florbalu. Díky němu naše škola za těch pár sezon dokázala to co dokázala!

 

Všem dnešním zúčastněným patří velký obdiv a poděkování za skvělou reprezentaci školy!

Náš tým: Ludmila Halasová, Lenka Holacká, Jitka Kurdiovská, Zdeňka Přibylová, Eva Hofferíková, Veronika Danielová.

Foto

Tomáš Mottl