V teeballu vládneme Moravě!

Moravská teeballová liga

3. kolo, úterý 1.5. 2018, Brno

3. turnaj Moravské teeballové ligy se konal na našem domácím hřišti v Brně. Byli jsme favorité. Předchozí 2 turnaje jsme totiž vyhráli. Nevěděli jsme však, jak na tom bude nováček Trnava Panthers, který na tomto turnaji nahradil Olympii Blansko.

V prvním utkání dne se střetáváme se Snails Kunovice. Převaha je výrazná. V každé směně dáváme maximální počet šesti bodů. Zejména tedy pálka je dominantní a naše tradičně nejsilnější zbraň v této soutěži. Snails dávají za celé utkání pouze 4 body. Výhra 18:4.

V našem druhém zápase narážíme na slovenského protivníka Trnava Panthers. Utkání je ještě jednoznačnější než předchozí. Trnava poskládala nový tým a na hřišti je to znát. Opět dáváme maximální počet bodů v jednotlivých směnách a vítězíme přesvědčivě 18:1.

Locos Břeclav máme více práce. Břeclav má v průměru nejstarší tým a disponuje silnými pálkaři. I přesto od počátku navyšujeme své vedení až na konečných 13:3.

Dle průběhu je jasné, že se s nimi podle systému turnaje opět potkáme ve finále. Locos celkem překvapivě poráží jako Kunovice tak Trnavu pouze o bod.

Finále se nám ze začátku nedaří. Pálka trochu vázne a odpaly nám břeclavští pochytají. Máme naštěstí ale překvapivě dobrou hru v poli a soupeři nedovolíme skórovat. A to je nakonec klíčem k úspěchu. Pálka se v druhé polovině zápasu začíná rozjíždět a nakonec ovládáme i čtvrtý zápas dne. Výsledek finále 11:0 pro nás.

Na čele tabulky soutěže máme velký náskok. Čeká nás pravděpodobně ještě jeden turnaj, ale zatím není znám termín. Naši teeballisti jsou každopádně na vítězné vlně. Tým velmi dobře funguje jako celek a do budoucna máme na čem stavět.

Zúčastněné šitbořické straky: Dan Mottl, Sam Němeček, Jáchym Franěk, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel.

Výsledky

Tabulka po 3. turnaji

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl