V okresním finále florbalu žákyň 1. stupně druzí!

Think Blue Cup – pro 1. stupeň  ZŠ ve florbale

Šitbořice, pondělí 3.11. 2014

Díky tomu, že florbal na 1. stupni se většinou hraje v počtu 3 hráči + 1 brankář, splňovala naše sokolovna parametry pro pořádání okresního finále v tomto sportu.

Našimi soupeři měli být Ranařky z Nikolčic, Amazonky z Mikulova a Tygřice z Březí. Nakonec však posledně jmenovaný tým nedorazil, a tak se hrálo v počtu tří družstev.

Aby turnaj nebyl pouze otázkou tří zápasů, dohodli jsme se s trenéry ostatních týmů, že odehrajeme každý s každým dva vzájemné zápasy. Tohle, jak se později ukázalo, byla jedna z věcí, proč jsme nakonec do krajského finále poprvé po 3 letech kdy se podobná soutěž hraje nepostoupili.

Na ranním srazu hráček jsme zjistili, že jedna z našich nejdůležitějších a hlavně nejzkušenějších hráček onemocněla. Druhý důležitý aspekt pozdějšího „neúspěchu“. Neúspěchem druhé místo v okrese nazývám proto, že v minulém roce jsme dosáhli na druhé místo v kraji.

V prvním zápase jsme v pohodovém tempu zničili Ranařky z Nikolčic 12:0. Ve druhém utkání s o mnoho těžším soupeřem z Mikulova, jehož hráčky byly v průměru starší a tedy i vyšší než naše jsme se nadřeli daleko více. Nakonec jsme ale zvítězili 5:2. V tuto chvíli, pokud by se hrálo, tak jak se původně mělo jsme tedy postupovali.

Tým složený z mladých hráček – kostra z žákyň 3. třídy - postupně ztrácel na nebezpečnosti. V druhém utkáni jsme Ranařky porazili už „pouze“ 6:1. Mikulovské Amazonky se na nás po zkušenostech z 1. utkání pořádně připravily. Eliminovaly naši nejlepší útočnici svou důraznou hráčkou a na dvě vysoké a silově velmi dobře disponované útočnice soupeře už naše mladá děvčata ve čtvrtém zápase nestačila. Soupeř jasně zvítězil 8:1.

V konečném součtu Šitbořice 3 výhry a 1 prohra, Mikulov to samé a Nikolčice 4 porážky. Mikulov však v našich dvou vzájemných zápasech dosáhl na lepší skóre a proto postoupil dál. Nemá cenu polemizovat co by, kdyby. Vše již bylo naznačeno v úvodu. Naše děvčata vzhledem k mladému věkovému průměru jsou příslibem do budoucna, protože dnes nevyhrál nejlepší florbal, ale bojovnost, síla a urputnost. Některé naše akce totiž byly lahůdkové a oku přímo lahodící.

 

Šitbořice Aligators: Eva Hofferíková, Veronika Danielová, Klára Tihlaříková, Tereza Danielová, Ema Vozdecká, Monika Vozdecká.

 

Díky všem zúčastněným za výkony, pomoc s organizováním a koučováním.

Fotogalerie

Tomáš Mottl