Úspěšné první kolo školních softballových lig

Školní coachballová a softballová liga

1. kolo, středa 18.4. 2018, Šitbořice

Ve školních soutěžích máme za sebou již dvě kola školní beeballové ligy. První kolo dalších soutěží - letos coachball a softball - bylo na programu u nás v Šitbořicích.

V prvním klání dne jsme změřili síly se ZŠ Šlapanice. Náš tým je v průměru hodně mladý (pět třeťáků), ale nebylo to vůbec znát. Kluci jsou sehraní ze školní beeballové ligy a také ze zápasů v t-ballu za SK Sever. Tento turnaj byl také přípravou na coachballovou ligu za SK Sever Brno, která se koná již v sobotu v Kostelci nad Ohří.

Hned první směnu vyhráváme 5:0 a máme našlápnuto na velké vítězství. Podaří se nám na pálce i v obraně. Děláme minimum chyb a výsledkem je přesvědčivá výhra 12:1.

Ve druhém klání stejným způsobem smete EP Brno Šlapanice a je jasné, že o vítězství na turnaji obsazeném třemi školami půjde v souboji mezi námi a Brnem o vítězství. Loni se hrála školní soutěž v t-ballu a Brno bylo dominantní. Letos byl však zápas nádherně vyrovnaný. První směna krásně ubráněná z obou stran. Po druhé a třetí směně vedeme. K vidění jsou krásné dlouhé odpaly a perfektní zákroky v obraně. Tým složený právě z těchto dvou škol bude reprezentovat SK Sever a zdá se, že nebude vůbec špatný. Po třetí směně vedeme 4:2. V další směně se však Brnu podaří souboj otočit na 5:4. Nezoufáme, máme dohrávku. Ta se však nepodaří a prohráváme čestně 4:5. Jde asi o nejhezčí zápas dne.

1. ZŠ EP Brno, 2. ZŠ Šitbořice, 3. ZŠ Šlapanice

 

Školní softballová liga startuje zápasem mezi Brnem a Šlapanicemi a překvapivě nakonec vítězí Brno, které má nejmladší hráče na turnaji 4:3!

V dalším utkání se našim zkušeným hráčům vůbec nedaří. Šlapanice nám nesedí. Sice celou dobu vedeme, ale zejména dohrávka třetí směny je dramatická. Šlapanice dotahují až na 4:5 ze svého pohledu. Naštěstí se nám podaří dát třetí aut a dohrávka již není potřeba. V tomto utkání se však nedařilo vůbec nic. Dá se říct, že našim hráčům asi neseděl příliš pomalý nadhoz.

V utkání o první místo s Brnem se konečně rozehráváme, začne fungovat nadhoz i pálka. Druhá směna rozhoduje a vítězíme 11:2. První turnaj v softballu je tedy náš.

1. ZŠ Šitbořice, 2. ZŠ EP Brno, 3. ZŠ Šlapanice

 

Počasí nám přálo, diváků byly spousty, zápasy dramatické. Zejména nejmladším hráčům naší školy musím poděkovat za skvělé výkony. Starší to ubojovali, což se taky cení. Díky všem za pomoc při organizaci!

Výsledky 1. kola školní coachballové ligy

Výsledky 1. kola školní softballové ligy

Fotogalerie