Trojnásobné vítězství na Nikolčické laťce

Nikolčická laťka

Pátek, 10. 12. 2010

 

      Na závody ve skoku vysokém jezdíme do Nikolčic tradičně každým rokem. Vzhledem k množství konaných závodů v měsících září – listopad (atletika, florbal, fotbal, přehazovaná) nezbylo příliš času na trénování této disciplíny, zejména tedy na 1. stupni, proto byla naše výprava skromná co do počtu (šest žáků z 2. stupně), zato však se slušnými ambicemi.

      V kategorii 6. a 7. tříd dívek zvítězila vyrovnaným osobním rekordem Anežka Kaňová, pro níž je to již druhý skvělý úspěch v 1. pololetí (přespolní běh v Břeclavi), u chlapců překonal František Tihlařík svůj rekord o celých 10 cm a také zvítězil. O něco více jsem favorizoval Renatu Nevídalovou v kategorii 8. a 9. tříd a ukázalo se, že zcela právem. Skočila svůj rekord, ostatní dívky za sebou nechala o 10 cm a více a byla důstojným soupeřem i hochům. V silné konkurenci chlapců skončil na skvělém 3. místě Karel Novák, který si své osobní maximum vyrovnal.

      Letošní rok nám konečně přinesl vítězství. V předchozích letech jsme sbírali spíše druhá místa. Navíc konkurecnce v tomto ročníku byla více než slušná, když přijelo odhadem i 20 žáků z Hustopeč.

      Za tento fantastický sportovní zážitek děkuji všem zúčastněným a v březnu u nás na Šitbořické fošně se pokusíme tyto výsledky alespoň zopakovat.

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl