Těšanský mixér - 2. místo

Těšanský mixér – turnaj smíšených družstev ve florbalu

Středa 24. 5. 2011, Těšany 

Žáci naší školy se pravidelně každý rok účastní několika turnajů ve florbale. Těšanský mixér je zajímavý tím, že zde poměří síly týmy, které musí být složeny jak z dívek tak chlapců. Na jedné hrací ploše musí být vždy 2 hráči a 2 hráčky + brankář, ve druhém poločase pak brankářka. Turnaje se kromě nás zúčastnily ZŠ Těšany, ZŠ Mokrá a ZŠ Pozořice.

V prvním zápase jsme narazili na domácí Těšany. Hrál se svižný florbal, kde se skóre velmi často přelévalo ze strany na stranu. Po prvním poločase jsme prohrávali 2:3. Poté jsme však zápas otočili a zvítězili jsme zaslouženě 5:3. 2 branky vstřelila Tereza Baranová.

Ve druhém utkání jsme poměřili síly s tvrdě hrající ZŠ Mokrá. Od začátku jsme vedli a nakonec přesvědčivě zvítězili 6:3. Tady se konečně prosadili i naši kluci a David Holacký zaznamenal dvě branky.

Nejlepší střelkyní našeho týmu však byla nakonec Hanka Košvicová, která jasně nejlepšímu týmu ZŠ Pozořice dala čtyři branky, naše jediné. Po divoké přestřelce bez obran jsme podlehli vysoko 4:12 a obsadili celkové druhé místo!

Nejlepším brankářem byl vyhlášen Štěpán Rozsíval, nejužitečnější hráčkou týmu Hanka Košvicová a hráčem David Holacký. Všichni předvedli pěkný výkon díky kterému jsme si do školy přivezli stříbrný pohár!

Díky všem

fotogalerie

Tomáš Mottl