Teeballisté i softballisté druzí!

Školní softballová a teeballová liga

3. kolo, 15.5. 2019, Šitbořice

Půlka května, počasí nám však absolutně nepřálo. Naštěstí sice nepršelo, ale teplota byla konstantně kolem 8 stupňů. Zmrzlí jsme po celý den.

Tak jako v předchozích kolech se utkáváme nejprve v turnaji v teeballu. Naši žáci z prvního stupně měří síly v souboji o první místo v celé soutěži s EP Brno. Soupeř disponuje většími a zkušenějšími pálkaři. Hlavně se hraje s míčkem velikosti 11", protože zkoušíme "paskvil" který bude také bohužel 29.5. na MČR ZŠ v Praze. Totiž, že se bude hrát s míčem 11" namísto 9" se kterým takto staré děti hrají celý rok. Naše míče často létají přímo do rukavic soupeře. Nedaří se nám dlouhé odpaly, které jinak umíme. V zadním poli se objeví několik chyb a Brno nás poráží zaslouženě 9:4. Do MČR máme na čem pracovat jelikož Brno tam může být naším soupeřem také!

V dalším zápase si naše "B" složené z převážně hráčů kteří chodí jen jednou týdně do kroužku smlsne na Šlapanicích kterým dává více než 20 bodů a jasně vítězí. Zejména odpaly některých třeťáků nebo holek ze čtvrté třídy měly skvělé parametry. A zazářil v obraně především Vojta Nečas na nadhozu. Končíme tedy druzí v turnaji i v celém ročníku 18/19. Před turnajem jsme totiž měli stejně bodů jako Brno. Jelikož Brno má všechny hráče kteří hrají závodně za klub je to, že s nimi držíme krok po celý rok a jednou jsme je i porazili dobrá práce.

Dalším vrcholem pro kroužek bude již třetí výjezd na MČR ZŠ pro 4. a 5. třídy. Místo beeballu (jako předchozí dva ročníky -3. a 4. místo) to bude teeball a místo miče 9" bohužel míč 11" se kterým většinou hrají žáci až od 6. třídy. Turnaj se koná 29.5. v Praze na Eagles!

V turnaji v softballu byli již naši žáci 2. stupně zmrzlí totálně, jelikož čekali až se odehrají zápasy v teeballu.

Se Šlapanicemi si poradí jak Brno tak my a proto se mezi námi a Brnem rozhoduje v následujícím zápase o celkovém vítězi soutěže. Stejně jako v kategorii teeball máme totiž před posledním turnajem stejně bodů jako Brno. Dáváme šanci mladé nadhazovačce Emě, v poli nám chybí některé opory. Soupeř je v plné síle a brzy nás trestá několika dlouhými odpaly z tossu. Teprve v polovině zápasu, když změníme nadhoz za rychlejšího a zkušenějšího Toma je zápas vyrovnanější. Na vítězství už nedosáhneme a tak i v této kategorii bereme celkové druhé místo ve školní lize. Opět musím poznamenat, že půlka našeho kádru hraje pouze 1 týdně pro zábavu a ne za klub. Zde byl výsledek dopředu očekávaný!

Tak jako s nadějemi z prvního stupně máme v plánu odcestovat na MČR v teeballu i se žáky druhého stupně. Ano, hraje se bohužel ze stativu. Koná se také v Praze na Eagles a to 12.6. Tak jako loni nemáme v týmu tolik žáků co hrají v klubu takže vyhlídky nejsou tak růžové jako loni, kdy jsme málem brali bronz a o něj nás obrala Břeclav v poslední možné chvíli.

Děkuji především dvojici Vojta Zouhar a Tom Matýšek za to, že odpískali všechny zápasy v teeballu!

Výsledky na turnaji v teeballu

Konečná tabulka soutěže

Výsledky na turnaji v softballu

Konečná tabulka soutěže

Fotogalerie

Tomáš Mottl