Straky zahrály famózní softball v Břeclavi!

Softballová liga ZŠ

Pátek, 19.10. 2012, Břeclav

Tak se nám to konečně podařilo! Podařilo se nám zúročit ta kvanta tréninků. Podařilo se nám porazit více než jeden tým na turnaji. Podařilo se nám obsadit  vynikající třetí místo v softballové lize ZŠ. V konkurenci 6 nejlepších týmů v okrese jsme za sebou nechali třeba nebezpečné Dolní Dunajovice nebo jednu z břeclavských škol. Ale popořádku!

V prním zápase skupiny jsme narazili na tým, který nám v podstatě dal vždy výprask. Dolní Dunajovice. Podařilo se nám výborným výkonem po 2 směnách vést o 7 bodů, což v podstatě rozhodlo. Hráli jsme vynikající obranu. I útok byl slušný. Hlavně se pěkně uvedli oba nadhazovači. Výsledek 11:2 pro nás.

Ve druhém zápase skupiny jsme narazili na jasného favorita z Břeclavi na Slovácké. Ti tradičně disponovali vynikajícím nadhazovačem, našim se příliš nedařilo odpálit ohromně rychlé odpaly. Soupeř nám však příliš bodů z útoku nenasázel. Nakonec se nám proti týmu, který byl minulý rok celkově čtvrtý na mistrovství republiky, podařilo dát jeden bod a prohrát slušným skóre. 1:7.

V zápase o třetí místo jsme se utkali se slušně naladěnými Klobouky. Naši hráči hráli přesně v obraně, bez zbytečných chyb, hlídali si perfektně kradení soupeře. Catcheři zahráli famózně. Prostě celý tym šlapal. Ve třetí směně jsem nařídil našim hráčům, aby dali alespoň tři body. To také splnili. Soupeř už pak pouze v dohrávce snížil a zvítězili jsme 4:3. Nervák na konec.

Důležité pro mne byla naprostá koncentrovanost našich hráčů a skvělá disciplína, čímž jsme předčili téměř všechny. Za to patří hráčům velký dík. Jde o velice dobrý výsledek, protože jsme hráli velmi dobře a dokonce nás chválli profíci z Břeclavi. Konečně jsme tedy zúročili naše zkušenosti a  i mladí hráči se skvěle uvedli!

Díky všem za senzační softballový den!

Fotogalerie

Tomáš Mottl