Straky předvedly skvělý softbal v MSL kadetů i žáků v 3. kolech v Otrokovicích

Moravskoslezská liga kadetů

3. kolo, pátek 1.5. 2015, Otrokovice

Soutěž, kterou hrajeme teprve prvním rokem, jsme po druhém kole vedli společně s dalšími dvěma týmy – Č. Těšínem a Otrokovicemi. Tento fakt jasně naznačuje celkovou vyrovnanost těchto tří týmů. V den státního svátku jsme vyrazili do Otrokovic, kde jsme byli pořadateli 3. kola soutěže kadetů. 11 ze 12 hráčů z našeho týmu SK Sever Brno byly Šitbořické straky.

V prvním zápase s Otrokovicemi jsme v první směně začali dobře, když jsme zaznamenali tři body. Od druhé směny nám ale přestala fungovat pálka. Lépe vystihnuto nám všechny odpaly mířily přímo do otrokovických rukavic. Soupeř si navýšil vedení ve druhé směně a také ho již udržel. Zaznamenali jsme prohru 3:8.

Ve druhém zápase s neustále se lepšící Ostravou disponující atletickými typy hráčů a hráček byla vyrovnaná pouze první směna a to vinou našich chyb v obraně. Poté už jsme se rozpálili a nakonec přesvědčivě zvítězili 15:6 a i potřetí tohoto soupeře zdolali.

V nejtěžším zápase s výrazně posilněným Těšínem jsme takřka neměli šanci. Věkově jasně nejstarší tým disponující spoustou silných pálkařů nedal tomu našemu skládajícímu se z hráčů od 6. do 9. třídy šanci a přesvědčivě vyhrál 13:5. I když nutno poznamenat, že druhou směnu jsme nasypali 4 body ve třetí měli mít ještě dohrávku (která se nakonec z časových důvodů nekonala), takže výsledek nemusel být tak krutý. Soupeř ale nakonec celý turnaj přesvědčivě vyhrál a dostal se do čela naší skupiny.

Náš tým sice klesl na průběžné třetí místo, avšak zhruba za měsíc a půl v Ostravě budeme opět připraveni minimálně se poprat o zlepšení našeho postavení v tabulce!

Výsledky turnaje

Celková tabulka po 3. kole

Fotogalerie z akce

Moravská liga žáků

3. kolo, neděle 3.5. 2015, Otrokovice

V soutěži žáků, ve které se nám za celou minulou sezonu podařilo vyhrát pouze jeden zápas, jsme letos začali výborně a po dvou kolech jsme drželi celkové druhé místo. Mnohem těžší sousto nás ale čekalo dnes – výrazně posilněná Břeclav a Snails Kunovice hrající celostátní ligu žáků, jejichž hráči mají daleko větší zkušenosti než naši. Tentokráte jsme hráli takřka kompletně v šitbořickém složení!

V prvním zápase, opět s Otrokovicemi, se nám nedařila pálka. Po první směně byl stav 2:2, ale poté jsme další dvě směny nepřidali ani jeden bod a soupeř naopak dva zaznamenal. Poslední směna o vítězi již nerozhodla. Výsledkem byla poměrně smolná prohra 3:5, když jsme zaznamenali některé zbytečné začátečnické chyby.

Zato v druhém zápase nastoupil zcela jiný tým, naprosto koncentrovaný se skvělou obranou a velkou chutí konečně porazit šneky z Kunovic. A také se to málem stalo! Po třetí směně před dohrávkou Kunovic jsme nad nimi vedli 3:1 a soupeř se nemohl dostat do hry. Až poté jsme kunovickým pálkařům několikrát nabídli odpaly z tossu a ti nás potrestali! Jednou směnou zápas otočili. Poté jsme v dalším průběhu už jen snížili na konečných a velmi pěkných 4:6. Šlo o pravděpodobně nejlepší zápas našich hráčů v této sezóně. Pouze zkušenosti rozhodly o celkovém vítězství Kunovic.

V posledním zápase s Břeclaví nás trápil výborný nadhazovač soupeře. Hráčům se jakoby nechtělo pálit. Svoji šneci většinou prostáli a proto jsme na výhru nemohli dosáhnout. Výsledkem byla prohra 2:5.

Hodnocení je takové smíšené. Hráli jsme asi nejlépe za celou sezónu, ale přesto jsme byli poslední. Rozhodně se ale ještě popereme na posledním turnaji, který pořádáme, o co nejlepší umístění. Výkonnostně jde o velký posun dopředu. Také nás těší velký zájem ze strany rodičů, kteří zápas našich hráčů sledovali v hojném počtu.

Výsledky turnaje

Celková tabulka po 3. kole

Fotogalerie z akce