Straky předvedly krásný softball

Softballová liga ZŠ – Lednice

Pátek, 6. 5. 2011 

Softballová liga základních škol po říjnovém kole pokračovala dalším turnajem. Zúčastnily se týmy ze ZŠ Lednice, Klobouky, Břeclav Slovácká, Dolní Dunajovice a Šitbořice.

Náš tým byl v podstatě ve stejném složení jako v prvním kole konaném na podzim. Pouze jeho hráči absolvovali spoustu tréninkových dávek, chodili poctivě na tréninky nejen na podzim a na jaře, ale i v zimním období do sokolovny, kde jsme pilovali zejména sílu odpalu a hru v poli.

V prvním zápase jsme se utkali s Klobouky, které jsme na podzim porazili. Tentokrát měli hráči Klobouk však daleko vyzrálejší tým s mnoha deváťáky a byli mnohem silnější. Po 2 směnách jsme však díky skvělé obraně vedli 2:0. Poté se nám však nedařil nadhoz a soupeř se díky metám zdarma dostal na koně a v dohrávce zvítězil 8:2. Naši hráči však hráli skvěle v obraně, plnili si své pokyny, prakticky nepotřebovali rady trenéra a věděli co mají přesně dělat. Zaznamenali jsme i dvojaut!

V druhém zápase nás čekaly Dunajovice což je stejně jako na podzim tým, který disponuje neskutečnými pálkaři. Ačkoli jsme v obraně hráli dobře, pomalé nadhozy dunajovickým „shooterům“ vyhovovaly, pálili často až hluboko do zadního pole a zcela jasně opanovali hru.

Slovácká Břeclav má nejlepšího nadhazovače soutěže. Jeho prudké nadhozy se velice špatně trefují. Některým našim hráčům se to přesto povedlo. V tomto zápase jako jediném byla jasně patrná převaha našeho soupeřě, který zcela jasně a zaslouženě zvítězil!

Daleko nejpřijatelnějším soupeřem byla domácí Lednice. Protože jsme již hráli čtvrtý zápas za sebou a bez přestávky, naše nadhazovačka už byla dosti vysílená, nadhoz se nedařil. Ale ani Lednici. Hráči se tedy povětšinou posunovali způsobem met zdarma a rozhodovaly nakonec maličkosti. Těsně jsme prohráli i toto utkání ač bylo stejně jako s Klobouky velmi vyrovnané.

Ač se může celkový výsledek zdát zcela jasný, negativní, zdaleka tomu tak nebylo! 2 zápasy byly zcela vyrovnané, v dalších dvou rozhodl vyšší věkový průměr a větší zkušenosti hráčů našeho soupeře. Hráče a hráčky (nikdo jiný totiž neměl v týmu 3 dívky) musím pochválit za perfektní plnění mnou zadaných pokynů, skvělou hru v obraně, dodržování pravidel, která vlastní nevědomostí porušovaly ostatní týmy a konečně výrazné zlepšení na pálce oproti předchozímu turnaji. Nesmím zapomenout, že jsme měli nejhlasitější a nejoriginálnější pokřik na turnaji!

Díky všem zúčastněným i organizátorům!

 Fotogalerie

Tomáš Mottl