Straky na druhém místě!

Softballová liga ZŠ – 4. kolo

Šitbořice, 23. 4. 2013

 

Největší dosavadní výsledek Šitbořických Strak se dostavil v úterý 23. 4. 2013 za krásného slunného dne. Na první turnaj u nás dojelo nakonec kompletních 5 nejlepších týmů z okresu. Hrálo se tedy ve dvou tříčlenných skupinách každý s každým a poté o konečné pořadí.

V prvním zápase jsme narazili na Lednici, která nás zatím vždy porazila a minule nám dokonce uštědřila slušný výprask. Vedli jsme, soupeř otočil v poslední směně, ale nakonec jsme v dohrávce nasázeli 5 bodů a konečně je porazili 7:4!

V druhém zápase ve skupině jsme hráli s Klobouky. Tento tým se za celý rok softballové ligy nezúčastnil ani jednoho turnaje, proto jsme neznali jeho kvality. Brzy vedli 3:1, ale nakonec se projevila naše větší zkušenost a i druhý zápas jsme vyhráli, tentokrát 11:8.

Dostali jsme se tedy z prvního místa přímo do finále, kde nás čekala opět suverénní Břeclav Slovácká. Všem předchozím soupeřům nasázela minimálně 13 bodů a my jsme si zápas v podstatě prohráli v prvních dvou směnách, kde jsme se nevyvarovali velkých chyb a opět jsme doplatili na ztrátu koncentrace. S tímto problémem se potýkáme na všech turnajích. Byl to však zápas o vítězství, takže my si své už splnili. Dokonce se nám podařilo dát Břeclavi 5 bodů ve směně což je slušný výsledek.

Skončili jsme tedy na historickém druhém místě v softballové lize ZŠ. Naše dosavadní výsledky v tomto roce: 3., 3., 4. a 2. místo. To jsou skvělé úspěchy na to, jak jsme na těchto turnajích dopadali před několika lety. Jsem na svůj tým moc pyšný. Dobře Straky!

Díky dorazivším týmům a jejich trenérům, díky fanouškům a díky hráčům za krásné softballové zážitky. Viva la softball!

Straky: Jakub Klein, Vítek Klein, František Tihlařík, Tomáš Sedláček, Lenka Stejskalová, Pavel Tesař, Štěpán Rozsíval, Honza Stejskal, Martin Drabálek, Štěpán Urbánek, David Nevídal, Katka Vokálová, Jenda Kurdiovský.

Fotogalerie

Tomáš Mottl