Straky druhé na prvním turnaji sezony 2013/2014

Softballová liga ZŠ

Lednice, 21.10. 2013, 1. kolo

 

Nové sezony softballové ligy základních škol školního roku 2013/2014 se letos v okresu Břeclav bude účastnit rekordních 8 týmů! Z důvodu složité organizace turnajů v tomto počtu týmů se soupeři rozdělili do dvou skupin – v té naší budeme pravidelně měřit své síly s Lednicemi, Dolnímu Dunajovicemi a Klobouky. Kromě dnešního venkovního turnaje by se měly uskutečnit ještě 2 halové a minimálně jeden jarní venkovní.

První kolo se hrálo na tradičním místě – v Lednicích. Tohoto turnaje se nezúčastnily Klobouky a tak každý tým odehrál pouze dva zápasy, ale zato dlouhé 70 minut!

V prvním zápase s Dolními Dunajovicemi jsme se hned od začátku zápasu dostali do vedení 5:3 po první směně a utkání jsme s lehkými výkyvy zvládli velmi dobře a nakonec zvítězili vysoko 19:13. Předvedli jsme velmi kvalitní útok a našemu catcherovi se dokonce podařilo chytit několik foulballů soupeře (špatných odpalů).

V druhém zápase s favoritem z Lednic byl stav po dlouhou dobu po skvělých obranných hrách obou týmů 0:0. Poté se Lednice dostaly do vedení 2:0, ale náš tým vzápětí předvedl jediný homerun dne (situace, kdy míček po odpalu přeletí vzduchem zadní hranice hřiště) a dostal se do vedení 3:2. Poté jsme se však již nevyvarovali pár zásadních chyb v obraně a ty soupeř jako jsou Lednice vždy trestá. Prohráli jsme však se ctí 5:9 a skončili druzí. Náš první soupeř z Dunajovic Lednicím podlehl 2:14!

Co ty týká předvedené hry, tak jsme podle mého názoru předvedli nejlepší softball ze všech turnajů, které jsme za ty roky již odehráli a proto všem hráčům děkuji za velmi bojovný a kvalitní výkon.

 

Šitbořické Straky: Pavel Tesař, Pavel Halas, Štěpán Rozsíval, Martin Drabálek, Štěpán Urbánek, Daniel Vokál, Kateřina Vokálová, Jan Kurdiovský, David Nevídal.

 

Foto

 

Tomáš Mottl