Starší žákyně 3. v kraji ve florbale!

Florbal ZŠ -  starší žákyně

Krajské finále

Slavkov u Brna, 14.1. 2014

 

Rok poté na stejném místě (Slavkov u Brna) jsme se opět utkali s nejlepšími florbalovými týmy ze základních škol z celého Jihomoravského kraje. Systém turnaje je nekompromisní. Z osmi týmů v krajském finále postupuje do další fáze - kvalifikace o republikové finále - pouze jedno – vítězné družstvo!

V prvním utkání skupiny A, do které jsme se nalosovali, se naším soupeřem stal domácí Slavkov u Brna. Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou a krásnými góly jsme se nakonec dočkali zasloužené výhry v poměru 3:0.

V druhém zápase na naše děvčata nastoupila mnohem dravější žákyně z Rousínova. Ačkoli jsme jako tým hráli pohlednější florbal, tento faktor často nebývá rozhodující. Zvlášť tehdy, když se hraje pouze na 2 x 8minut hrubého času (čas se nezastavuje ani po vstřeleném gólu). V utkání jsme vedli 1:0 a 2:1. Nakonec jsme však i prohrávali, když se soupeř prosadil z ojedinělého protiútoku. V poslední minutě nás spasila krásná branka a tak utkání skončilo remízou 3:3.

Ve třetím a finálním zápase naší skupiny se naše velmi znavené hráčky, které prakticky celé předchozí zápasy nestřídaly - vědomy toho, že si mohou dovolit i prohrát - nechaly trochu ukolébat a vcelku jasně prohrály s velmi šikovným Znojmem.

Ze skupiny jsme však i přesto, a po velmi dobrých výkonech (snad kromě Znojma), postoupili ze druhého místa do semifinále proti zcela suverénním Pohořelicím, které byli na celém turnaji od začátku jasným favoritem na postup a vítězství na krajském finále.

V zápase, vědomi si toho, že Pohořelice jsou prakticky neporazitelné, jsme pošetřili síly a koncentrovali veškerou snahu a poslední síly na ukořistění cenných bronzových medailí v následujícím zápase o třetí místo. O tuto významnou sportovní metu jsme se poté utkali s Velkou nad Veličkou z tradičně silného okresu Hodonín.

V tomto utkání jsme od začátku jasně dominovali, holky vstřelily tři neskutečně krásné góly po nádherných florbalových akcích a zcela zaslouženě profesionálním výkonem i přístupem vybojovaly třetí místotedy bronzové medaile z krajského finále!

Celý turnaj podle očekávání zcela jasně ovládla děvčata z Pohořelic, která mimochodem nastupují za tým FbC Aligators vedeným Jarkem Hálou.

Vím, že někteří čitatelé tohoto dlouhého vyprávění si řeknou, že jsme celý turnaj (krajské finále) již dvakrát vyhráli – jednou nakonec i republikové finále - a že proto třetí místo není ničím novým, ale není tomu tak! Děvčata dnes předvedla podle mého názoru srovnatelné výkony s družstvem vítězným ve školním roce 2011/2012. Jen jsme zkrátka neměli tak široký kádr jako tenkrát. Navíc, konkurence za poslední dvě sezony ve školském florbale dívek se velmi zvýšila!

A proto, že jsem byl dnes na místě celé této události, objektivně můžu napsat, že před holkami smekám. To, co dokázaly v tak skromném počtu, je v podstatě sportovní fantazie! Díky všem zúčastněným za dnešní zážitky!

All stars: Lenka Stejskalová, Katka Stejskalová, Marie Běloušková, Tereza Krčková, Nikola Danielová, Ivana Hofferíková, Michala Svobodová a Katka Vokálová.

Foto

Tomáš Mottl