Softballoví kadeti v Břeclavi druzí!

Vánoční turnaj kadetů v Břeclavi

V sobotu 16.12.2017 se družstvo kadetů SK Sever Brno vydalo na vánoční turnaj do Břeclavi. Šitbořická sestava byla doplněna 2 posilami z brněnské tréninkové sekce, na místě coache pak zaskočil H.Slavík namísto T.Mottla, který ve stejném termínu vedl družstvo beeballistů na 1. školním turnaji v Bílovicích n. Svitavou.

Do prvního zápasu jsme nastoupili proti Locos Břeclav. Na pálce se dle místních pravidel mohli střídat všichni hráči na soupisce a do pole nastupujeme pouze v 8. Hned v úvodu 1. směny sbíráme body, v obraně začínáme se Sašou na pozici nadhazovače. Předepsaná hodina hrací doby přinesla shodný výsledek a tak nastupujeme do 1. extra inningu (tiebreak), která začíná vždy s běžcem na 2.metě. V úvodu dáváme body a očekáváme jak dopadne naše hra v poli. Na pozici nadhozu jsme po 45 nadhozech vystřídali Filipa, bohužel Locos stáhnul náš náskok a tak tiebreak nekončí. Takto jsme odehráli další hodinu utkání a po 4 směnách navíc (celkem 8) se nám podařilo uhájit náskok a dobrou hrou v obraně vyhráváme celý zápas 12:9.

Do druhého zápasu nastupujeme proti družstvu Duhovka Břeclav. Již v úvodu je znát únava z předešlého dlouhého utkání. Jako nadhazovač začíná Jenda a jako catchera si bere posilu z žáků Vojtu. Rozhodčí je však nekompromisní a strikezónu zmenšil na míru do které se nám nedaří trefovat. Jendu střídáme po sérii balllfour - met zdarma a odházených 25 nadhozech. Na nadhoz se vrací Saša, ale opět se hra zvrhla v pochody běžců po metách na základě met zdarma. Na pálce máme chuť pálit, ale nadhoz je rychlý a tak nejsme schopni skórovat. V úvodu poslední směny je evidentní, že náskok Duhovky je velký a tak necháváme nadhazovat i nováčka na tomto postu Vojtu S. Po několika dalších pálkařích je únava hráčů natolik evidentní, že zkoušíme ještě jedno střídání nadhozu. Filip pak rychle ukončuje směnu, v dohrávce utkání však náskok nedotahujeme a tak zápas končí naší prohrou 2:12.

Výsledkem je tedy 2. místo z břeclavského vánočního turnaje 2017.

Celkově zápas ověřil, že společné působení hráčů z více tréninkových center jednoho klubu je možný a funguje. Kluci z Brna i Šitbořic se doplňují a přestože netrénují dohromady dokáží se rychle sehrát a důstojně vzdorovat soupeřům. Tento postup budeme uplatňovat i v nadcházející sezóně.

Zúčastněné šitbořické straky: Filip Hanák, Jeňa Kurdiovský, David Nevídal, Saša Lengál, Adam Drabálek, Dan Holub, Michal Hájek a Radim Pokorný.

Fotogalerie

Honza Slavík, trenér SK Sever Brno