Softballové žákyně předvedly zlepšenou hru!

Moravskoslezská softballová liga žákyň

2. turnaj, neděle 6.5. 2018, Brno

Zcela nový tým žákyň čekal v oslabené sestavě druhý turnaj v sezoně - tentokráte na domácím poli.

První turnaj (v Kunovicích) se velice vydařil, když jsme obsadili 4. místo mezi šesti týmy.

V prvním zápase dne hostíme Cats Brno. Našim holkám tento zápas naprosto nevychází. Hlavně pálka vázne. Nepálíme ani z tossů a výsledkem je odpovídající prohra 0:4.

Takřka po třech dlouhých hodinách nastupujeme proti Olympii Blansko. Ti nám minule dost vyprášili kožichy. Holky však hrají nebojácně. Hned v první směně zaznamenáváme dva body. Olympia pak sice odskakuje, ale za konečný výsledek 2:7 se vůbec nemusíme stydět. Daleko lepší výkon než v prvním utkání!

Ve třetím zápase potkáváme nejsilnější tým, později celkového vítěze, Arrows Ostrava. I tady s naším nejmladším týmem na celém turnaji zaznamenáváme lepší výkon než na minulém klání v Kunovicích a prohráváme 2:10.

V posledním utkání s Trnavou Panthers chceme rozhodně vyhrát. Vůle po vítězství je velká. Holky jsou nastartované. Soupeř však odskočí až na 5:1. Opět spí pálka. Pak se však rozjedeme, máme naplněné mety a stahujeme až na 4:5. Ve finiši má soupeř více zkušeností a výhru si pohlídá.

Celkově je výsledek sice horší, ale hra se od minule zlepšila. Nato, že chyběly některé opory jsme odehráli důstojný turnaj. Holky musíme pochválit za bojovné výkony. Nevyšel pouze první zápas. Termín dalšího turnaje je v jednání a bude nejspíš v Ostravě.

Zúčastněné šitbořické straky: Míša Lengálová, Stela Němečková, Míša Nečasová, Bety Rozsívalová, Katka Schnirchová, Ema Vozdecká, Soňa Přibylová.

Výsledky na turnaji

Tabulka po 2. kole

Fotogalerie

Tomáš Mottl