Softballisté ZŠ Šitbořice v rámci SK Sever Brno postoupili na finálový turnaj!

Liga žáků – nadstavba

Havlíčkův Brod, 4. a 5.9. 2021

Tým žáků, v soutěži letos zatím neporažen, se vydal na nadstavbu do Havlíčkova Brodu odkud tři týmy z celkových pěti postoupili do finále Ligy žáků.

Turnaje se účastnily tyto týmy: Sever Brno (1. z divize C), Hroši Havl. Brod (2. z divize C), Falcons Hradec Králové (1. z divize A), Joudrs Praha (2. z divize B) a Hladoví hroši Sezimovo Ústí (4. z divize B).

V prvním klání jsme narazili na rivala z naší divize – Havl. Brod. Nic jsme nepodceňovali a nastoupili v nejsilnější sestavě. Plán byl vyhrát celý turnaj. V zápase jsme od začátku vedli, ale pálka byla velmi ospalá, nedařily se ani odpaly z tossů. Obrana naštěstí, v čele s nadhozem, fungovala velmi dobře. Výsledek mohl být výraznější, ale první výhra 8:3 byla dobrým odrazovým můstkem do dalších bojů.

Další soupeře jsme vůbec neznali. Narazili jsme na Joudrs Praha. Tento tým nás příliš nepotrápil. Naše obávaná pálka začala fungovat. Na nadhozu jsme mohli vystřídat několik nadhazovačů a vyzkoušet si i různá střídání v poli. Utkání nakonec skončilo debaklem Joudrs a našim dosud nejvyšším vítězstvím 23:1.

Poslední zápas dne jsme hráli s Hladovými hrochy. Ti náš tým taky příliš neprověřili. V celku v poklidu jsme zvítězili 15:1. Splnili jsme dílčí cíl - první den vyhrát všechno co se dá.

Druhý den se však situace lehce zkomplikovala výhrou Havl. Brodu nad dosud rovněž suverénními Falcons. Protože jsme se nechtěli dostat do situace, kdy musíme čekat na poslední zápas o konečné 3. místo, našeho posledního rivala z Hradce jsme chtěli porazit. Nastoupili jsme v plné sestavě. V první směně jsme si vybrali velikánský error v obraně, pak už jsme však šlapali na sto procent. Nadhoz výborný, pole rovněž, pálka slušná. Hradec disponující několika velmi silovými pálkaři prověřil naše zadní pole a byl to asi nejnáročnější soupeř. Nakonec jsme si však vítězství v tomto klání a také na celém nadstavbovém turnaji pohlídali a zvítězili 7:3.

To tedy znamená, že jsme postoupili z prvního místa na finálový turnaj v Brně, který se koná za 14 dní! Druhým postupujícím jsou Hroši a třetím Falcons.

Za tento turnaj musím poděkovat všem hráčům za skvělý a odpovědný přístup k celé akci. Byl evidentní znatelný posun v nadhozu, který se nám podařil enormním nasazením během posledních 14 dní na trénincích. Obrana byla taky velmi dobrá. Paradoxně naše nejsilnější stránka – pálka – byla možná trochu slabší. Ale pevně věřím, že i v tomto ohledu budeme na finále velmi silní!

Šitbořičtí hráči za brněnský tým: Dan Mottl, Sam Němeček, Šimon Daniel, Ondra Pažický, Filip Konečný, Tobiáš Konečný, Dominik Bajcsi.

Výsledky na turnaji

Fotogalerie

Tomáš Mottl