Skvělý výkon našich nejmladších softballistů na prahu nové sezony!

1. kolo Školní beeballové ligy 2017/2018

Sobota, 16.12. 2017, Bílovice nad Svitavou

Softballová sezona byla zahájena. Nový ročník společně rozjeli kadeti v Břeclavi (v jiném článku) a beeballisté ve školní lize v Bílovicích nad Svitavou.

Do turnaje jsme vstupovali bez velkých ambicí. Z poloviny s nováčky v sestavě a třemi zkušenějšími hráči jsme zahájili v prvním zápase s domácími Bílovicemi. První směna byla ještě celkem vyrovnaná. Pak se ale projevila větší sehranost našeho celku a skóre se začalo výrazně otáčet na naši stranu. V posledních týdnech jsme se v tréninku zaměřili především na pálení a nácviku na postech v poli a bylo to znát. Konečné skóre 22:6 v náš prospěch jasně hovoří o převaze našeho nového týmu.

V druhém utkání s několikanásobnými šampióny z Brna ze školy Elišky Přemyslovny byl zápas mnohem vyrovnanější. První směna tomu však nenasvědčovala - 6:1 pro nás. Vlastně nakonec rozhodující fáze utkání. Celý turnaj nás zdobila kvalitní pálka. Dva hráči si dali 6 a více homerunů! Také souhra v obraně byla neuvěřitelně dobrá vzhledem k tomu, že tři hráči hrají softball potažmo beeball teprve od září! Vyhráli jsme 15:8 a jasně nakročili za celkovým vítězstvím.

Jasně nejmladší Šlapanice nás mohly pouze překvapit. Ale to se nestalo. Náš velmi dobře fyzicky pracující tým jasně plnil mnou zadané pokyny a nedal ani Šlapanicím šanci. Ty pravidelně bodovaly v každé směně, ale výrazně méně než náš tým. Po dalším skvělém výkonu vyhráváme i třetí utkání - 25:9 -  a stáváme se celkovými vítězi turnaje!

V týmu cítím obrovský potenciál a to zejména vzhledem k mistrovství ČR v beeballu škol. Loni jsme byli třetí, ale troufám si tvrdit, že letošní tým bude ještě silnější.

Chválím všechny nejen za kvalitní výkony, ale také za příkladnou týmovost, nejhlasitější pokřik a vzorné sportovní chování! Skvělý start do sezony!

Děkuji také rodičům za pomoc při odvozu na turnaj!

Turnaje se zúčastnily tyto straky: Dan Mottl, Jáchym Franěk, Sam Němeček, Dominik Bajcsi, Soňa Přibylová, Natálka Zouharová a Bety Rozsívalová.

Výsledky

Tabulka

Fotogalerie

Tomáš Mottl