Školní softballová a teeballová liga - 2. turnaj

Školní softballová a teeballová liga

2. turnaj, Brno, 17.4. 2019

2. turnaje školních lig se konaly po půl roce opět v Brně Pod Plachtami na hřišti SK Sever Brno.

V turnaji teeballistů jsme se nejprve utkali s největším rivalem z EP Brno. V tomto zápasu jsme radši posílili zadní pole na úkor infieldu. V první směně se soupeři zadaří na pálce a dostává se do vedení 3:1. V dalších směnách však fungují perfektně obrany. Nám se zásadně podaří čtvrtá směna kdy dáme Brnu 4 body a otáčíme skóre na 5:4. V poslední směně už nikdo bod nepřidá a tak slavíme důležitou výhru. Minule remíza, dnes výhra. Výsledek 5:4 v teeballu znamená vynikající obranu. Pálky se však ještě nerozjely na plno.

V následném druhém zápase se nám již velmi dařilo. Šlapanice naprosto ničíme drtivými odpaly a vítězíme zcela jasně 21:3. Druhý turnaj teeballové ligy tak ovládáme a bodově se srovnáváme v celkové tabulce s Brnem. Rozhodne tedy třetí, poslední, turnaj za měsíc v Šitbořicích.

V turnaji v softballu jsou 4 účastníci. Naprosto zásadně a nečekaně celkovým pořadím zamíchá účast ZŠ Řehořova Brno.

V prvním zápase jsou našimi soupeřem Šlapanice. Naši hráči a hrají koncentrovaně a velmi dobře. Daří se nám na pálce. A vůbec nevadí, že máme v týmu 5 hráčů co hrají pouze školní ligy. Vítězíme 9:2 a zdá se, že máme dobrou formu.

Proto nás zcela překvapí druhý zápas. ZŠ Řehořova se podaří první směna, kdy se po našich špatných nadhozech dostanou k tossu a trestají nás odpaly do mezer. Naopak naše odpaly následně končí v jejich rukavicích. Zcela nečekaně podlehneme 3:6. Výkon byl o padesát procent horší než v prvním zápase.

Musíme tedy porazit EP Brno a doufat v zaváhání ostatních. V dramatickém utkání s EP Brno jdeme sice do vedení 4:0, ale soupeř ve třetí směně otočí na 4:6. Naštěstí máme dohrávku a 3 body se našemu zkušenému týmu dát podaří a vítězíme 7:6.

Ovšem na co to bude stačit? V posledním zápase zcela nečekaně Řehořova smete Šlapanice a díky lepšímu skóre končí na druhém místě. První jsou díky nejlepšímu skóre EP Brno. Jsme tedy až na třetím místě. Ve dvou zápasech jsme však podali slušný výkon. Slabší nadhoz byl ovlivněn únavou hráčů z víkendové 2. ligy juniorů za SK Sever.

Rozhodující bude stejně náš výkon na MČR v teeballu 1. a 2. stupně 29.5. respektive 12.6. Zejména v kategorii teeball, kde máme většinu sestavy velmi vyhranou z různých zápasů SK Sever Brno, máme velké ambice. Loni čtvrtí, před dvěma roky bronzoví!

Výsledky na 2. turnaji školní teeballové ligy

Tabulka po 2. kole

Výsledky na 2. turnaji školní softballové ligy

Tabulka po 2. kole

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl