Šitbořické Straky zazářily v rámci SK Sever Brno

Moravská liga kadetů v softbalu

1. turnaj (halový), Otrokovice, sobota 7.2. 2015

Na první oficiální turnaj v nové sezoně v Moravské lize kadetů, kde nastupujeme za SK Sever Brno, jsme odjížděli se sestavou, kterou jsme dávali dohromady na poslední chvíli. Důvodem byla velká nemocnost v našem týmu. Fakticky prvním turnajem této soutěže byl tzv. Vánoční turnaj v prosinci minulého roku, ale nakonec se jeho výsledky nepočítaly (tady jsme získali jednu výhru). Z důvodu velkého počtu přihlášených družstev – celkem osmi - se soutěž nakonec rozdělila na dvě výkonnostně různé skupiny. V Otrokovicích na nás čekali domácí Predátoři, Slavia Ostrava a Gymnázium Český Těšín.

V prvním zápase s Otrokovicemi jsme po vyrovnané první směně nasázeli soupeři plných šest bodů a bylo prakticky rozhodnuto. Našim pálkařům se dařilo a obrana fungovala také spolehlivě. Výsledkem bylo přesvědčivé vítězství 12:3.

V druhém zápase s věkově nejmladší Ostravou v převážně dívčím složení se nám velmi dařilo a nakonec jsme vyhráli naším historicky nejvyšším vítězstvím 18:0.

V posledním, rozhodujícím utkání – Český Těšín byl totiž také stoprocentní – se hrál skvělý softbal. Po první směně stav 4:4, po druhé jsme vedli 5:4, ale ve třetí směně měl soupeř několik dvoumetových odpalů a odskočil na 8:5. V poslední směně se nám podařilo snížit na konečných 7:8.

Skončili jsme tedy druzí – na prvním turnaji za kadety! Vzhledem k tomu, že Český Těšín měl věkově jasně nejstarší sestavu, zvládli to naši hráči znamenitě! Soutěž bude pokračovat v dubnu již na venkovních hřištích kdy zavítáme do Ostravy. 8 z 9 hráčů Severu Brno bylo šitbořických, takže Šitbořické Straky dnes zazářily. Jsem na ně pyšný, protože udělaly velký pokrok. Těšme se na příště!

Foto

Tomáš Mottl