Šitbořické Straky slaví s SK Sever Brno v Moravské softbalové lize žáků celkové druhé místo v sezoně 2016!

Moravská liga žáků - 5. kolo

4.9. 2016, Břeclav

Na poslední turnaj sezony 2016 v Moravské lize žáků jsme s SK Sever Brno zavítali poprvé do Břeclavi na nové hřiště domácích Locos. Při troše štěstí a našem precizním výkonu jsme ještě mohli pomýšlet na celkové první místo.

V prvním utkání s domácími Locos se nám od začátku slušně dařilo na pálce a dostali jsme se tak po první směně do vedení 3:1. Soupeř však ve druhé směně při naší nulové pálce vyrovnal a v poslední směně se dostal do bodového náskoku. Naše dohrávka však rozhodla. V ní se nám podařilo několik znamenitých odpalů a tak se nám letos z pěti pokusů podařilo popáté porazit Břeclav - tentokrát 6:4. Znamenitý výsledek!

Ve druhém utkání s Kunovicemi na nás opět padla jakási pomyslná deka a opět se nám na Snails nedařilo. Soupeř ani nějak významně nepálil. Výhru jsme mu jako již několikrát v této sezoně v podstatě darovali sami našimi chybami v obraně. Zatímco v prvním a posléze posledním utkání jsme pálili jak o život, v tomto zápas naprosto nic. 0:7.

V posledním utkání s Otrokovicemi byl pokyn od trenérů jasný - po první směně vést 6:0 a výsledek si pak pohlídat. Ač to bylo myšleno spíše úsměvně, povedlo se! Další čtyři body jsme přidali ve třetí směně a za úmorného vedra jsme si výsledkem 10:0 zajistili jak druhé místo na turnaji, tak i celkové v letošní sezoně Moravské ligy žáků. Povedlo se nám tedy vylepšit loňské celkové 3. místo a ještě se o něco výš bodově a věřím, že i výkonnostně přiblížit týmu Snails Kunovice.

Dobrá práce. Slouží se na konci sezony poděkovat zejména ochotným trenérům, tvrdě trénujícím hráčům a rodičům kteří se aktivně zapojují do dění v klubu.

Zúčastnění šitbořáci: Jan Kurdiovský, David Nevídal, Dominik Hejkerlík, Daniel Holub, Alexandr Lengál, Adam Drabálek, Jitka Kurdiovská, Jonáš Rozsíval a Tomáš Matýšek.

Loňská konečná tabulka Moravské ligy žáků

Letošní konečná tabulka Moravské ligy žáků

Fotogalerie

Tomáš Mottl