Šitbořické „Straky“ úspěšné aneb vzestup softballu v obci

1.    turnaj softballové ligy základních škol

středa 20. 10. 2010 – Lednice 

Šitbořické „Straky“ úspěšné aneb vzestup softballu v obci

 

Po dvou letech jsme se opět zúčastnili školní softballové ligy v Lednici. Zcela s novým týmem, výrazně omlazeni a se čtyřmi děvčaty v základní sestavě. Letos bylo na turnaji šest družstev, což je v historii ligy nejvyšší číslo.

 

Zúčastněné týmy:

Lednice A

Lednice B

ŽŠ Slovácká Břeclav

ZŠ Klobouky

ZŠ Dolní Dunajovice

ZŠ Šitbořice

 

Šitbořické „Straky“:

Nadhazovač – Marie Halasová (8. tř.)

Chytač – Pavel Tesař (6.)

  1. metař – Tereza Baranová (8.)
  2. metař – Kateřina Vahalová (8.)
  3. metař – Štěpán Rozsíval (6.)

Spojka – Jakub Klein (7.), Štěpán Urbánek (5.)

Levý polař – Lenka Stejskalová (6.)

Střední polař – Josef Nevídal (7.)

Pravý polař – Martin Drabálek (5.)

Pavel Halas (6.), Tomáš Sedláček (7.)

 

V naší skupině jsme se nejprve utkali s Dolními Dunajovicemi, což je tým složený většinou z deváťáků. Jejich hlavní devízou byly proto mohutné odpaly, které mohli naši mladí hráči jen těžko zpracovat. Avšak po první směně bylo skóre lichotivé – 2:2. Poté se však Dunajovice rozpálili a zničili nás 14:2. V tomto zápase se blýskl Martin Drabálek, když chytil 2 pumelice, čímž vyřadil stejný počet soupeřových pálkařů.

Druhý zápas s domácí favorizovanou Lednicí jsme prohráli daleko lichotivěji 2:7 s výrazně lepší obranou a po výborném výkonu, kdy se nám podařil i dvojaut což je pro naše nováčky výborná vizitka. Vždyť někteří začali hrát softball až v polovině září!

Ve druhé skupině na tom byli nejhůře, co se týče výsledků, žáci ZŠ Klobouky, kteří se s námi tedy utkali o důležité páté místo. Důležité pro nováčky! Protože ostatní týmy měly zaběhnuté sestavy a Lednice a Břeclav navíc plné profíků.

Po první směně jsme prohrávali po dobrých odpalech soupeře 1:3. Pak jsme se však již rozjeli a hlavní naší zbraní byla skvělá hra v poli, zejména duo Katka – Tereza ničili soupeře při vzájemné a bezchybné spolupráci u 1. mety a výborně zvládnutá taktika při kradení met. Proto ty Šitbořické „Straky“ zmíněné v úvodu článku! Celkový výsledek Šitbořice – Klobouky 6:3 a konečné páté místo!

Na začátečníky bez zkušeností zahráli naši hráči na výbornou, zejména v poli. Skvěle kradli mety a předvedli i pár pěkných odpalů. Je vidět, že tréninkový dril nese své ovoce.

Tréninky softballu probíhají každé úterý od 14:15 na hřišti (zejména září a říjen) a jsou určeny žákům 5. – 9. tříd. Nepravidelně také v pátek od 15 hodin. V zimním období, které se již blíží, přichystáme alternativu do tělocvičny a začátky tréninků i dny se mohou pozměnit. Budeme Vás však o těchto změnách informovat.

Přijďte i Vy mezi nás, zahrát si tuto krásnou pálkovou hru, kterou neumí každý, kde ještě zdaleka není tak velká konkurence jako v kopané či florbalu, proto máte velkou šanci se prosadit. A když budete poté chodit na střední školy např. do Brna můžete v softballu pokračovat na vysoké úrovni. Nadále totiž spolupracujeme s profi softballovým klubem SK Sever Brno a trenérem Michalem Doleželem.

 

Díky všem hráčům za skvělé výkony a že se jim nerozklepala kolena!

Fotogalerie

Tomáš Mottl