Šitbořické Straky opět druhé v Moravskoslezské lize kadetů!

Moravskoslezská liga kadetů

2. kolo, neděle 12.4. 2015, Ostrava

Na druhý turnaj v Moravskoslezské lize kadetů skupiny jsme odjížděli v plně šitbořické sestavě v rámci SK Sever Brno a také plně naloženi ve třech autech se dvanácti hráči do daleké Ostravy.

První zápas s Otrokovicemi se nám totálně nepovedl, jak na pálce, tak v poli. Dělali jsme začátečnické chyby a soupeř nás trestal. Ač byl stav dlouho vyrovnaný a tohoto soupeře jsme minule jasně zdolali, nakonec jsme podlehli 4:7.

Ve druhém zápase s favoritem z Těšína se naše hra diametrálně zlepšila! Po změně na postech prvního a druhého metaře a při skvělé kondici našeho nadhazovače jsme soupeřovy urostlé pálkaře příliš nepustili do hry. Co už do pole spadlo, většinou chytili naši polaři nebo se nám podařil aut na jedničce. Nejkrásnější moment dne v našem podání nastal v dohrávce poslední směny. Za stavu 3:3 při pouhém jednom autu soupeře jsme měli rychlého těšínského hráče na 3. metě. Pokyn zněl jasně – po odpalu dostat co nejrychleji míč na catchera - tomu se neuvěřitelně podařilo dotykem autovat zmíněného běžce soupeře. Poté jsme zahráli aut na jedničce a utkání se nám podařilo remizovat. I když jsme vedli už 3:1, s takovýmto soupeřem se remíza cenní, zvlášť potom, jak hrozně z naší strany vypadal náš předchozí zápas.

Ve třetím utkání s zatím nejslabší (věkově nejmladší) domácí Ostravou si naši hráči úspěšně zapálili, pokradli mety a dali body. Vystřídali se všichni a nakonec se nám podařil podobný výsledek jako minule v Otrokovicích. Zvítězili jsme 18:1.

O našem pořadí nakonec tedy rozhodnul poslední zápas dosud neporažených Otrokovic s Českým Těšínem. Ty porazili těšínské 8:4, čili více než nás, a proto jsme i na tomto turnaji skončili druzí, tentokráte ale za Otrokovicemi! Skvělý počin našich hráčů! Také včera v Kunovicích se žákům naší školy dařilo, když v rámci Moravské ligy žáků společně se šlapanickými hráči také získali druhé místo!

Fotogalerie

Výsledky

Celková tabulka po 2. kole

Tomáš Mottl