Šitbořické straky na posledním turnaji Moravské ligy žáků za SK Sever Brno druhé!

Na posledním turnaji Moravské ligy žáků druzí

4. kolo MLŽ, sobota 20. 6. 2015, Otrokovice

Po třetím turnaji v Moravské lize žáků, kde v rámci SK Sever Brno hrají jak známo i žáci naší školy (Šitbořické straky), jsme s týmem figurovali na celkovém skvělém třetím místě.

Poslední turnaj měl tedy rozhodnout o konečném umístění v sezoně.

V prvním zápase z Břeclaví jsme soupeře deklasovali maximálními šesti body v první směně. Soupeři jsme dvě směny nepovolili ani bod. V poslední směně Břeclav pouze snížila na konečných 7:1 pro nás. V této hře se nám dařila zejména hra v poli.

V druhém zápase s jasným lídrem z Kunovic na nás soupeř nasadil to nejlepší co měl, zejména v nadhozu. Naši hráči měli problémy se do rychlých nadhozů Kunovic trefit. Na turnaji jsme měli spoustu hráčů se zkušenostmi max. z jednoho takovéhoto turnaje, takže celková větší vyhranost nakonec rozhodla o vítězství Kunovic 9:1.

V posledním zápase s Otrokovicemi jsme zkusili totálně obměnit sestavu, což se později ukázalo jako ne zrovna dobrý tah. Zejména na pozici catchera se nám nedařilo a dělali jsme zbytečné chyby v obraně. Soupeř se rozpálil a nakonec zvítězil 9:4.

Nicméně i přes dvě prohry jsme se nakonec radovali z druhého místa. Břeclav a Otrokovice měli totiž také dvě prohry a my nejlepší skóre. To znamená, že již v druhé sezoně se nám podařilo vybojovat celkové druhé místo v Moravské lize žáků. Úspěch umocňuje i fakt, že  v celé loňské sezoně jsme vyhráli pouze jediný zápas!

V příští sezoně doufáme, že budeme dále sbírat zkušenosti z takto náročných turnajů, hráči se vyhrají, najdeme optimální a stálou sestavu a potrápíme i Kunovice, třeba tak jako na minulém turnaji, kde jsme nad nimi dlouho vedli!

Díky všem zúčastněným!

Fotogalerie

Tomáš Mottl