První turnaje školní softballové sezony - 1. a 3. místo

Školní softballová a teeballová liga 2019/2020

1. turnaj, Brno, 25.9. 2019

1. turnaj nového ročníku školních soutěží pod záštitou SK Sever Brno se konal právě na hřišti tohoto softballového týmu za který v různých kategoriích nastupuje asi 15 našich žáků.

Náš tým vyslal do soutěží školní teeballový tým – do 5. třídy a školní softballový tým – do 9. třídy.

Nejdříve hráli své zápasy teeballisté. Tým složený převážně z hráčů 5. třídy, kteří hrají závodně softball byl favoritem turnaje stejně jako ZŠ Elišky Přemyslovny Brno.

Právě v prvním zápase jsme se utkali s brněnským týmem. Brno šlo do vedení maximálním možným počtem 6 bodů. Ovšem my se nepoložili a nasázeli soupeři stejný počet bodů. V dalším průběhu se již dařilo lépe nám a zvítězili jsme 12:7.

Stačilo porazit ZŠ Šlapanice. A tento plán se od začátku plnil. Soupeři jsme dali za tři směny maximálních 18 bodů, zvítězili 18:0 a opanovali jsme tak první teeballový turnaj mezi školami.

To na druhém stupni jsme takové ambice neměli. A to ani kdyby nám nechyběli 3 deváťáci. Poznamenání nemocemi, vzali jsme do týmu 4 žáky z 5. třídy, kteří předtím právě nastoupili v teeballu.

V prvním zápase prohráváme se ZŠ Šlapanicemi 2:5, když soupeř vyhraje hlavně díky lepšímu nadhozu který se nám nedaří pálit. Šlapaničtí také moc nepálí, ale když se dostanou na mety, pomůžeme jim vlastními chybami.

V druhém zápase s věkově nejstarším týmem ZŠ Řehořova Brno složený ze samých kluků osmáků a deváťáků soupeře zaskočíme, když třičtvrtě zápasu jasně vedeme, ale za stavu 4:1 a 2 auty náš mladý tým selže v obraně. Soupeř otočí. My v dohrávce stáhneme na rozdíl jednoho bodu. Pak však agresivním během po metách riskujeme a to se nevyplatí. Padneme v poměru 6:7. Výkon byl však mnohem lepší než v prvním zápase!

Nejlepší softball se hraje v zápase o konečné třetí místo mezi námi a ZŠ EP Brno, kdy se konečně utkají věkově podobně mladé týmy. Nám se podaří dostat se do vedení 5:0 a výsledek si již pohlídáme. Pozitivní je, že se na nadhozu v tomto zápase představili páťáci a zahráli skvěle. Do budoucna velký příslib. V softballové části turnaje tedy končíme třetí a jsme spokojeni.

Další turnaj bude zřejmě na jaře. Děkuji hráčům za maximální nasazení a pořadateli turnaje za skvělou organizaci.

Školní teeballový tým: Dan Mottl, Sam Němeček, Jáchym Franěk, Šimon Daniel, Patrik Rusňák, Dominik Bajcsi, Ondra Pažický, Venda Boian, Tobiáš Konečný, Vojta Nečas.

Školní softballový tým: Šimon Urbánek, Míša Lengálová, Ema Vozdecká, Daniela Shymon, Míša Nečasová, Filip Konečný, Denisa Konečná, Petr Pažický, Dan Mottl, Sam Němeček, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel.

 

Výsledky školní teeballové ligy

Výsledky školní softballové ligy

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl