Potřetí na krajském finále - potřetí na bedně!

Florbal ZŠ -  mladší žákyně

Krajské finále

Pohořelice, 29.1. 2014

 

Dalšího, v pořadí již třetího, krajského finále jsem se sám nemohl zúčastnit, takže zde zprostředkuji dojmy trenéra Jarka Hály z jeho čerstvého vyprávění.

Turnaj byl, podobně jako v kraji starších žákyň, rozdělen na dvě skupiny po čtyřech týmech. Naše děvčata se ve skupině postupně utkala s Vyškovem, Brnem a Znojmem. Všimněte si – malá školička proti gigantům.

V prvním zápase s Vyškovem naše děvčata po většinu zápasu držela míček na svých florbalkách. Hrálo se na velkém hřišti, což nám zrovna nevyhovovalo, jelikož jsme měli pouze jednu hráčku na střídání. Od začátku jsme vedli a nakonec vcelku jistě zvítězili 5:3.

V druhém zápase s tradičně slabším, ale přesto nejlepším týmem z Brna jsme měli velkou převahu, kterou jsme ovšem nezvýraznili gólově. Po asi pěti nastřelených tyčkách, kdy se navíc soupeř pomalu ani nedostal na dostřel naší brány, jsme zvítězili nejhubenějším rozdílem 1:0.

Ve třetím zápase skupiny se na našem týmu projevila únava z předchozích klání, kdy holky prakticky nestřídaly. Soupeř měl dvě pětky na střídání takže byl odpočatější a to se nakonec projevilo. Znojmo nás porazilo v poměru 5:2.

Důležité však bylo semifinále. Opět se nám po týdnu dostaly do cesty Těšany. Zatímco minulý týden v krajském kole dívek 1. stupně nás porazily těsně ve finále 5:4, tentokrát se jim to už nepodařilo. Výbornou taktikou a také neskutečným nasazením všech hráček jsme porazili soupeře, vítěze z druhé skupiny, který do té doby všechny týmy smetl. Nám však nevstřelil ani gól. Zvítězili jsme zaslouženě 2:0 a opět postoupili do finále!

Ve finále jsme se střetli s naším jediným přemožitelem Znojmem. Opět se opakovala situace z prvního zápasu. Docházely síly. Navíc, světe div se, po vyhraném semifinále se hrálo hned finále a ne klasický souboj o třetí místo. Tímto počinem pořadatelů jsme byli prakticky zbaveni šance na úspěch. S jednou střídající hráčkou nastoupit pět minut po vyhraném semifinále s favoritem z Těšan do finále proti Znojmu se dvěma pětkami hráček? Neřešitelné! Chybějící síly se projevily ve slabším důrazu v bránění soupeřek a v menší aktivitě směrem dopředu. Výsledek byl nakonec ale i přesto slibný. Znojmo vyhrálo 1:0.

 

A co to znamená? Ve všech třech kategoriích školských florbalových soutěží dívek jsme s naší školou v letošním roce na bedně! Starší žákyně byly třetí, mladší žákyně druhé a dívky z 1. stupně také druhé. Fantastická florbalová sezona našich dívek!

 

All stars: Ivana Hofferíková, Katka Vokálová, Liduška Halasová, Jitka Kurdiovská, Lenka Holacká, Zdeňka Přibylová a Pavla Kleinová

 

 Výsledky 

Foto

 

Tomáš Mottl