Plavání v Blučině

Ve čtvrtek 27. února odpoledne zorganizovali učitelé tělesné výchovy pro žáky 8. a 9. ročníku projektový den v plaveckém bazénu v Blučině.

Žáci si nejenom dobře zaplavali a zahráli pod vedením pana učitele Mgr. Mottla vodní pólo, ale zúčastnili se rovněž setkání s plavkyní Radkou Podešťovou, která v současné době závodí za Fakultní klub Brno. Nejprve se rozpovídala o historii plavání, podělila se o zážitky z tréninků a soutěží, seznámila nás s plaveckými tréninkovými pomůckami a jejich správným používáním. Nejvíce žáky zaujala předvedením plaveckých stylů. Žáci si mohli prohlédnout i medaile, které získala v mistrovských světových soutěžích. Radka v současné době pracuje rovněž jako trenérka plavání a žáci si mohli některé technické prvky vyzkoušet pod jejím odborným vedením.  

Na závěr se žáci zúčastnili exkurze ve fitnescentru, zde využili možnosti vyzkoušet si posilovací lavice, pásy a další zařízení.  

Tuto akci jsme realizovali v rámci grantového projektu“ Šablony II“, a proto mohli mít žáci dopravu autobusem zdarma. V měsíci březnu se mohou těšit na plavání žáci 5., 6. a 7. ročníku.

 

PaedDr. Jarmila Novotňáková

 

Fotogalerie