Orion florbal cup - starší žáci

Orion florbal cup 2011/2012

- starší žáci -

Čtvrtek, 24. 11. 2011 – Velké Pavlovice – okrskové kolo

 

3. ročník největšího turnaje ZŠ ve florbale je v plném proudu. Okrskové kolo se konalo tak jako minulý rok ve Velkých Pavlovicích. A my jsme u toho nemohli chybět!

První zápas naší skupiny se ZŠ Kobylí byl velmi vyrovnaný. Vedli jsme 1:0, prohrávali 1:2. Půl minuty před koncem byl stav 2:2, ale zápas plný dramatických změn nakonec dopadl lépe pro soupeře, kterému se podařilo vstřelit o jednu branku více než nám. Konečný stav 2:3.

V druhém zápase s domácím Gymnáziem Velké Pavlovice jsme od začátku zápasu tahali za delší konec my. Zvítězili jsme 2:1, ale mohli jsme vstřelit daleko více branek. Nakonec jsme postoupili do semifinále z 2. místa a čekal nás dle dosavadního průběhu nejtěžsí soupeř – také domácí tým, ZŠ Velké Pavlovice. Naše výhra by znamenala postup do okresního kola v Mikulově. K tomu jsme však bohužel měli daleko. Ne snad výkonnostně, zato výsledkově zcela jistě.

Domácí byli namlsaní drtivou výhrou nad Gymnáziem Hustopeče 8:2 a vlétli na nás ve velkém stylu. O mnoho zkušenější a o mnoho početnější i starší sestava, měli jsme v týmu tři sedmáky, nás lehce přehrávala. V první půli šlo ještě vcelku o vyrovnaný boj. Štěstí bylo však dnes jednoznačně na straně domácích. Od stavu 3:0 tam Pavlovicím napadalo vše co šlo na naši bránu. Neskutečné trefy. Brankář mohl disponovat klidně opičími obratnostními schopnostmi, ale ani to by mu nestačilo. Soupeř měl den D. Vyhrál zcela jasně 8:1.

Výkon našich hráčů byl však letos na rozdíl od minulého ročníku mnohem lepší, ani sedmáci se neztratili, spíše naopak, podali výborný výkon.

Díky všem za předvedenou bojovnost a chuť po vítězství!

Za týden na stejném místě s mladšími žáky!

Tomáš Mottl