Orion florbal cup - OSMAČKY NEJLEPŠÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI!

Orion florbal cup – krajské kolo

Dívky IV. Kategorie (8. + 9. třídy)

Slavkov u Brna, 11. 1. 2011

 

   Jak jsme Vás před několika týdny informovali, naše starší žákyně postoupily do krajského kola v Orion florbal cupu což je celostátní soutěž v tomto sportu. Tato událost se konala ve Slavkově u Brna.

   Ač početně nejslabší, naše družstvo reprezentovalo pouze 7 žákyň z osmé třídy, byl náš tým v tomto krajském kole papírovým favoritem neboť naše hráčky se pravidelně zapojují ve florbalovém oddíle FbC Aligators.

   V turnaji bylo cekem 7 týmů: domácí ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Kuldova Brno, ZŠ Lysice, ZŠ Hroznová Lhota, ZŠ Pozořice, ZŠ Vyškov Tyršova a naše družstvo.

Soutěž byla rozdělena do dvou skupin po čtyřech, respektive po třech týmech.

   V prvním zápase naše hráčky bez problémů zdolaly ZŠ Brno Kuldova v poměru 5:0, když soupeř nekladl přílišný odpor. V dalším zápase si naše děvčata ještě přesvědčivěji poradila s domácím Slavkovem 6:0 a skupinu vyhrála s povedeným skóre 11:0, 6 body a navíc předváděla velmi pohlednou hru.

   V semifinále nás čekal nejnepříjemnější tým ZŠ Pozořice, který pozorně bránil a hrozil rychlými protiútoky. Naše děvčata se dlouho nemohla prosadit a když se dostala do vedení, soupeř dostal výhodu trestného střílení a brzy vyrovnal. To byl také jediný gól, jenž naše brankářka za celý turnaj inkasovala. Rozhodnout za stavu 1:1 tedy musely nájezdy. Jediný nájezdy proměnila Tereza Baranová a naše děvčata postoupila do finále.

   V druhém semifinále porazila ZŠ Hroznová Lhota přesvědčivě ZŠ Brno Kuldova a opět po roce se utkala s našimi děvčaty ve finále. V minulém ročníku turnaje se obě družstva totiž utkala ještě v mladší kategorii a v Pohořelicích tenkrát vyhrála Lhota 2:1. Měli jsme jim tedy co vracet.

   Finále probíhalo překvapivě hladce a zejména díky skvěle plněné taktice trenéra Hály si náš tým pomalu ale jistě vybudoval náskok, který soupeř již nemohl dostihnout. Naše děvčata zvítězila přesvědčivě 4:0 a jsou tedy pro tento rok nejlepší v celém Jihomoravském kraji a budou dále bojovat v kvalifikaci o republikové finále!

   Celkové pořadí 1. Šitbořice, 2. Hroznová Lhota a 3. Pozořice je zajímavou perličkou na závěr, protože velká města jako Brno, Slavkov nebo Vyškov s daleko většími možnostmi výběru hráček nebo kvalitního zázemí skončila až za tímto úspěšným triem.

   Dosáhli jsme pravděpodobně největšího sportovního úspěchu naší školy a proto velká poklona a dík míří k našim hráčkám a trenéru Jaroslavu Hálovi, kteří si svůj triumf naprosto zaslouží a to musí potvrdit každý, kdo dnes turnaj ve Slavkově navštívil.

Složení týmu: Tereza Baranová, Marie Halasová, Nikola Hofferíková, Hana Dopitová, Hana Košvicová, Pavlína Steinbocková, Lucie Němečková, Vendula Nováková.

Kompletní výsledky

Fotogalerie

 

Tomáš Mottl