Orion florbal cup - mladší žáci 4. v okrese!

Orion florbal cup 2011/2012
- mladší žáci -
Pátek, 6. 1. 2012 – Mikulov – okresní kolo
 

První lednový pátek jsme se jeli s našimi mladšími žáky složenými od 4. do 7. třídy poprat do Mikulova o malý zázrak. 6 nejlepších týmů z okresu se utkalo ve dvou tříčlenných skupinách o 2 postupová místa do semifinále. Pouze vítěz celého turnaje postupoval do krajského finále.

Na turnaji se objevily dvě mikulovské a dvě břeclavské školy, Gymnázium Velké Pavlovice a my. Ve skupině jsme nejprve dostali lekci od pozdějších vítězů ZŠ Kupkova Břeclav 0:5. Soupeř byl výrazně natrénovanější a lepší.

V druhém zápase jsme zahráli skvělý florbal s domácí ZŠ Mikulov Hraničářů. Po vyrovnaném souboji jsme dali o branku více než soupeř a díky výhře 2:1 postoupili do semifinále.

V semifinále jsme se utkali s vítězem skupina A: ZŠ Břeclav Slovácká. Ač nás nepřehrávali tak jako druhá břeclavská škola, byli přece jen lepší a zvítězili přesvědčivě 5:1.

V souboji poražených semifinalistů jsme ve vyrovnaném souboji nechali po chybách v obraně vyniknout vzrůstem malé ale technicky velmi zdatné hráče ZŠ Mikulov Valtická. Ti nás nakonec porazili 5:1 a tak jsme nakonec skončili 4. v okrese Břeclav.

I přes 4. místo musím hráčům poděkovat za bojovnost. Jde o nejlepší výsledek hochů na turnaji Orion florbal cup v historii!

Výsledky a branky:
Šitbořice – Břeclav Kupkova – 0:5
Šitbořice – Mikulov Hraničářů – 2:1 (Halas, Holacký)
Šitbořice – Břeclav Slovácká – 1:5 (Halas)
Šitbořice – Mikulov Valtická – 1:5 (Halas)

Sestava: Pavel Halas, Štěpán Rozsíval (G), Pavel Tesař, Jan Slivoň, Jakub Holacký, Pavel Ryšavý, Radim Viktorin, Jiří Daniel, David Nevídal.


Tomáš Mottl