Orion florbal cup - mladší žáci = postup!

Orion florbal cup 2011/2012

- mladší žáci -

Čtvrtek, 1. 12. 2011 – Velké Pavlovice – okrskové kolo

 

První prosincový den našim mladším klukům prostě svědčil. Předvedli dobrý florbal, vlastně dnes neměli konkurenci, jen si poslední a rozhodující zápas o postup na okres nechali zbytečně sami zkomplikovat. Nakonec však vše dobře dopadlo!

V prvním zápase skupiny A jsme se utkali s Nikolčicemi, kteří dle mého názoru jako jediní společně s námi hráli na turnaji florbal. Ostatní předváděli spíše něco mezi florbalem a hokejem. Soupeř byl houževnatý, ale nakonec jsme zvítězili 3:1.

Ve druhém utkání nás potrápily Hustopeče, zvítězili jsme 2:0. Zápas o 1. místo ve skupině byl nakonec méně dramatický než jsme očekávali. Gymnázium Velké Pavlovice tak jako my vyhrálo oba dva předchozí zápasy. Naše hra jim však nesvědčila, v podstatě byli od začátku odsouzeni k prohře. Nakonec jsme asi po nejlepším výkonu vyhráli 4:1 a postoupili jsme do semifinále z 1. místa.

Rozhodující zápas o postup na okresní kolo jsme odehráli s druhým nejlepším týmem skupiny B – Gymnáziem Hustopeče. Ti byli nebezpečnější než ostatní týmy hlavně svou tvrdou až hokejovou hrou. To našim vzrůstem menším hráčům dělalo problémy. Vedli jsme 2:0. Pak soupeři potrestali naši chybu v obraně a snížili. A ač jsme byli jasně lepší, soupeř pak i se štěstím vyrovnal a na konci zápasu se dostal do tlaku až nás musel neuvěřitelným zákrokem zachraňovat dnes vynikající brankář Štěpán Rozsíval.

Nakonec musely rozhodnout nájezdy. Rozhodující proměnil Pavel Tesař, tak jsme nakonec postoupili i s Gymnáziem Velké Pavlovice do okresního kola, které se bude konat na začátku ledna v Mikulově.

Trošku jsem si na postup myslel, ale že ho vybojujeme tak přesvědčivě a po tak skvělých výkonech jsem nečekal.

Moc děkuji všem hráčům za maximální nasazení a bojovnost!

 

Výsledky a branky:

Šitbořice – Nikolčice – 3:1 (Halas 2, Holacký)

Šitbořice – ZŠ Hustopeče – 2:0 (Halas 2)

Šitbořice – Gym. Velké Pavlovice – 4:1 (Halas 3, Holacký)

Šitbořice – Gym. Hustopeče – 3:2 po sn. (Tesař 2, Halas)

 

Tomáš Mottl