Okrskové kolo v přehazované

Okrskové kolo v přehazované

Velké Pavlovice, čtvrtek 25. 11. 2010

 

Přehazovaná nebo Smečovaná?

Konečně turnaj určený vyloženě dívkám, řekl jsem si, když jsem se před několika týdny dověděl o turnaji v přehazované. Snadno jsme poskládali tým převážně z osmaček, zvýšili tréninkové úsilí a chystali se s velkými očekáváními do Pavlovic. Avšak již při rozehrávání některých týmů před oficiálním nástupem jsme si říkali, co že je tu jinak? Přehazovanou totiž běžně hráváme jako hru vycházející z volejbalu, kde se míč přehazuje přes síť. Tady ovšem většina družstev dovezla velmi vysoké dívky a z této hry se stala taková, nazvali jsme to, smečovaná. Po podání jednoho týmu totiž následovala rychlá přihrávka na některou z hráček u sítě a ta jednoduše a nechytatelně obouruč zasmečovala a bylo hotovo. Takže stačilo mít pár vysokých hráček, které umí solidně házet. Ovšem i kdybychom na tento styl hry byli připraveni, nic by nám to stejně platné nebylo, protože vysokými dívkami na naší škole prostě nedisponujeme.

Po úvodním školení od domácích Pavlovic 6:20 si holky pomalu zvykly na styl dané smečované a další zápasy přinesly již mnohem vyrovnanější výsledky. Se ZŠ Moravský Žižkov to byl do poslední chvíle vyrovnaný souboj se šťastnějším koncem pro naše soupeřky v poměru 20:16. Stejným poměrem jsme pak porazili dle mého velmi silné Kobylí, které sice skončilo poslední, ale jen díky tomu, že to byl turnaj pěti výborných velmi vyrovnaných družstev. Snad kromě domácí školy, která měla výškovou převahu a disponovala výbornými hráčkami. Na gymnázium z Pavlovic jsme si věřili, ale nakonec prohráli 13:20. Turnaj nakonec vyhrála domácí ZŠ a postoupila do okresního kola. 

Turnaj byl především ponaučením a zkušeností, že pokud příště pojedeme na tuto „přehazovanou“ a budeme chtít uspět, tak naše holky musejí hodně vyrůst, protože tady to příliš nebylo o sportovních dovednostech (házení, chytání), ale hlavně o výšce hráček.

Fotogalerie

Tomáš Mottl