Okresní finále ve florbalu na 1. stupni - postup žákyň do kraje!

Okresní finále ve florbalu

Čeps cup, úterý 14.11. 2017, Mikulov

Okresní finále ve florbale pro žáky a žákyně na 1. stupni se po roce opět konala v Mikulově.

Zatímco naše žákyně s názvem týmu Aligátorky (podle klubu kde hrají) byly opět favoritkami turnaje, žáci - Aligátoři - mohli pouze příjemně překvapit.

Kluci se v prvním utkání ve 4-členné skupině utkali se ZŠ Brumovice. Zkušenějším a starším protihráčům podlehli 0:4. S některými z nich hrají naši žáci v rámci klubu FBC Aligators.

Se ZŠ Valtická Mikulov jsme opět tahali za kratší konec. Ačkoli výsledek jasně vyzněl pro soupeře, zápas byl z naší strany lepší než v prvním utkání.

První dva soupeři ze skupiny byli nakonec finalisty okresního finále!

Ve třetím a posledním zápase ve skupině jsme si smlsli nad Mikulov Hraničářů vysoko 6:1. Naši žáci konečně předvedli pěkný florbal a zúročili tři roky strávené ve florbalovém kroužku. Na postup do semifinále to ale nestačilo. Většina hráčů je ze třetí třídy, takže budou moci ještě dva roky usilovat o lepší výsledek.

To holky - Aligátorky - se se svými soupeřkami nemazaly. Dolní Věstonice smetly 22:0 a Mikulov 10:1. V této kategorii se nám pravidelně daří a chceme letos útočit na kvalitní výsledek i na krajském finále! Všechny holky hrají za klub FBC Aligators a jejich sehranost je znát. Proti silnějším soupeřkám v kraji bude potřeba také zvýšit důraz.

Florbalová štace do Mikulova se celkově povedla. Holky postoupily do kraje a kluci si konečně připsali první výhru!

Zúčastněné hráčky a hráči: Míša Nečasová, Soňa Přibylová, Ema Vozdecká, Natálie Zouharová, Nikol Zoubková, Denisa Konečná, Liliana Jarnotová, Petr Pažický, Filip Konečný, Daniel Mottl, Jáchym Franěk, Samuel Němeček, Tobiáš Konečný, Vít Lengál, Ondřej Pažický, Dominik Bajcsi, Šimon Daniel, Bořek Franěk, Vojta Nečas a Lukáš Lejska.

Fotogalerie

Tomáš Mottl