Okresní finále ve florbale - dívky postupují do kraje!

Okresní finále ve florbale 1.stupně základních škol (Pohár základních škol)

2.12. 2016, Mikulov

Na okresní finále jsme odjížděli jako jedna z mála škol rovnou se dvěma týmy – v kategorii chlapci i dívky. Protože všichni žáci hrají za florbalový tým Fbc Aligators, dali jsme našim týmům jména Aligátoři a Aligátorky.

Od Aligátorek jsme měli velká očekávání. Dívky jsou sehrané, nastupují zde žákyně od 3. do 5. třídy a florbal hrají již několik let. Zatímco vloni nás od postupu do krajského finále zastavil tým z Mikulova, letos jsme nikomu nedali šanci.

Holky postupně deklasovaly Dolní Věstonice 12:0, Březí 7:1 a konečně Mikulov 10:0 a z prvního místa postupují do krajského finále! Ani zde zřejmě nebudeme bez šancí. Práce Jarka Hály coby trenéra je obdivuhodná. Aligátorky totiž nejen že dávaly spousty gólů, ale předváděly také pěkné florbalové akce a ze soupeřů často udělaly jen přihlížející.

Aligátoři to měli o poznání náročnější. Týmů bylo celkem 12. Ty byly rozděleny do čtyř skupin po čtyřech. V naší skupině jsme narazili na pozdější vítěze Vlčata (Slovácká Břeclav) a Hrancl (ZŠ Mikulov Hraničářů). ZŠ Nádražní Hustopeče se nedostavila. Vzhledem k tomu, že většina týmu je složena ze žáků 2. třídy a proti nám většinou nastoupili kluci i z 5. ročníků, neměli jsme příliš šance. Ze skupiny jsme nepostoupili, ale kluci spíše sbírali zkušenosti a pokud u florbalu vydrží i nadále, mají šanci se za 2-3 roky dostat i do kraje.

Na turnaji bylo jasně vidět, že už i v těchto kategoriích mají šanci na úspěch pouze týmy, jejichž hráči již nějaký ten rok dělají sport závodně. V opačném případě ani nemá smysl na tyto turnaje jezdit. Konkurence je obrovská a velké školy mají jasnou výhodu ve větším výběru kvalitních hráčů. Proto jsme se letos ani loňský rok již neúčastnili školních florbalových turnajů na 2. stupni.

Aligátoři i Aligátorky zasluhují pochvalu a zřejmě v lednu držte palce našim dívkám na krajském finále.

Fotogalerie

Tomáš Mottl