OFC - mladší žákyně 4.v kraji!

Orion florbal cup 2011/2012


- mladší žákyně -
Středa, 25. 1. 2012 – Pohořelice – krajské finále


Na krajské finále jsme si vzhledem k malému počtu aktivních hráček (hrajících za nějaký tým) a nezkušenosti ostatních v týmu příliš nevěřili. Finále se konalo stejně jako minulý rok v Pohořelicích.

Ve skupině A bylo naše družstvo, ZŠ Drnovice, ZŠ Dolní Bojanovice a ZŠ Kotlářská Brno. Ve skupině druhé se utkaly pouze 3 týmy – ZŠ Pozořice, ZŠ Letovice a domácí ZŠ Pohořelice.

V prvním zápase jsme vlétli na mírně favorizované družstvo ZŠ Dolní Bojanovice, rychle se ujali vedení 2:0 a poté soupeř už stihl jen korigovat na 2:1. Cenné vítězství. Naše hráčky makaly na 100 procent.

Se ZŠ Drnovice jsme opět vedli, poté soupeř vyrovnal, ale nakonec se nám podařilo vybojovat postupové vítězství, opět 2:1. V tomto zápase jsme byli florbalovější než soupeř a krása naštěstí zvítězila.

V posledním zápase ve skupině s Brnem již o nic nešlo, proto jsme zkusili rošády v sestavě, zahrály si hráčky, které normálně do zápasů příliš nezasáhly a nakonec jsme smolně prohráli výsledkem 1:2.

Ze skupiny jsme postoupili z prvního místa a v semifinále nás čekalo bouřlivé prostředí, jelikož jsme hráli s domácími Pohořelicemi. Tady již krása florbalu nezvítězila, soupeř disponoval údajně aktivní fotbalistkou, která ve všech ostatních zápasech domácích vždy všem prchla a dala spousty gólů. Zápas byl vyrovnaný, ve druhém poločase našim třem hlavním hráčkám docházely síly a soupeř přesně a krutě potrestal jediné dvě fatální chyby naší obrany, kdy hráčky Pohořelic vždy střílely osamoceny před naší brankou. 0:2.

V souboji o třetí místo jsme naše demotivované a poměrně vyčerpané hráčky marně povzbuzovali, Dolní Bojanovice nás tentokrát přejely, projevila se větší vyrovnanost jejich kádru a lepší fyzická kondice soupeře. 0:4. Smolný to konec.

Tak nakonec jsou to ty pověstné bramborové medaile, ale na naše možnosti velmi dobrý výsledek. 4.místo v celém Jihomoravském kraji není vůbec špatné! Navíc o stupínek výše než minulý rok.

V urputném finále narazily do té doby suverénní Letovice na domácí, kde naprosto úřadovala výše zmíněná fotbalistka a domácí vyhráli 6:3.

Všechny výsledky a branky našeho týmu:

Skupina A:

Drnovice – Brno – 1:1
Šitbořice – Dolní Bojanovice – 2:1 (Danielová – 2)
Drnovice – Šitbořice – 1:2 (Hofferíková – 2)
Dolní Bojanovice – Brno – 1:0
Šitbořice – Brno – 1:2 (Hofferíková – 1)
Dolní Bojanovice – Drnovice – 1:1

1. Šitbořice             4 b.     5:3
2. Dolní Bojanovice    3 b.    3:3
3. Brno                    3 b.    3:3
4. Drnovice                2 b.    3:4

Skupina B:

Pohořelice – Letovice – 5:5
Letovice – Pozořice – 3:0
Pohořelice – Pozořice – 3:2

1. Letovice        3 b.    8:5
2. Pohořelice        3 b.    8:7
3. Pozořice        0 b.    2:6

Semifinále:

Šitbořice – Pohořelice – 0:2
Letovice – Dolní Bojanovice – 3:0

O 5. místo:

Pozořice – Brno – 2:1 N

O 3. místo:

Šitbořice – Dolní Bojanovice – 0:4

Finále:

Pohořelice – Letovice – 6:3

Sestava: Ivana Hofferíková, Nikola Danielová, Lenka Stejskalová, Kateřina Stejskalová, Marie Běloušková, Martina Urbánková, Michala Svobodová, Pavla Kleinová, Veronika Halasová, Kateřina Vokálová.
 

Tomáš Mottl